CARSNEWS
NEW MODELS

H McLaren Elva αποκτά μια ακόμη πιο ειδική έκδοση από την MSO

H Elva είναι με διαφορά το πιο ιδιαίτερο μοντέλα στη γκάμα της McLaren και σε αυτό συμβάλλει το χαμηλό προφίλ της αλλά κυρίως η απουσία παρμπρίζ. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι αποτελεί φόρο τιμής στα αγωνιστικά αυτοκίνητα με τα οποία έτρεχε της δεκαετία του ’60 ο ιδρυτής της εταιρείας Bruce McLaren.

O φόρος τιμής που αποτείνει η εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής Elva, είναι η ειδική έκδοσή της που επιμελείται η MSO είναι εξειδικευμένος. Και αυτό γιατί αφορά το αγωνιστικό με τον κωδικό M6A. Αυτό που θριάμβευσε στην σαιζόν του 1967 του πρωταθλήματος Can-Am. Μάλιστα όχι μόνο θριάμβευσε αλλά ξεκίνησε και ένα σερί 5 συνεχόμενων πρωταθλημάτων στο Canadian-American Challenge Series.

Επειδή το M6A ήταν βαμμένο πορτοκαλί, στο ίδιο χρώμα είναι βαμμένη και η McLaren Elva by MSO. Η οποία έχει και μια γκρίζα ρίγα στο προφίλ της προκειμένου να κάνει αντίθεση, καθώς και το νούμερο 4 στα πλαϊνά της, που ήταν και αυτό με το οποίο έτρεχε ο Bruce McLaren. Η υπογραφή του οποίου υπάρχει και στο αμάξωμά της.

Πορτοκαλί είναι και οι δαγκάνες των δισκοφρένων, ενώ η συγκεκριμένη απόχρωση, η οποία είναι πάντως λιγότερο έντονη σε σχέση με την αρχέτυπη, επεκτείνεται και στο εσωτερικό. Κινητήρας είναι και εδώ ο V8 των 4.000 cc της μάρκας που με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 815 PS.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ταξιδεύοντας στην Κρήτη με τη νέα Skoda Octavia

cars

Suzuki Ignis 1.2 2WD Auto – Toyota Aygo X 1.0 CVT – Συγκρίνουμε τα δύο μικρά crossover

cars

Ξεκινάνε σήμερα οι virtual 24 ώρες του Lemans

cars

Τα πρώτα σκίτσα του DeLorean sedan

cars

Πωλητήριο στην πρώτη Ferrari του Schumacher

cars

Κορωνοϊός: Αναβάλλεται και το Pikes Peak (Video)

cars

Το Opel Corsa-e Rally σε εντατικές δοκιμές εξέλιξης (video)

cars

To Tesla των 25.000 ευρώ και των 700 χλμ. αυτονομίας

cars

To επόμενο Nissan Qashqai θα έχει τουλάχιστον δύο υβριδικές εκδόσεις

cars