CARSNEWS
NEW MODELS

H Origo παρουσιάζει το τιμόνι του μέλλοντος

Η Φινλανδία είναι γνωστή για το καμάρι της στις τηλεπικοινωνίες, τη Nokia, και ίσως από εκεί να έχει εμπνευστεί και η Origo την σχεδίαση ενός πρωτότυπο τιμονιού. Η βασική φιλοσοφία γύρω από αυτό είναι πως στο μέλλον το τιμόνι δεν θα χρησιμεύει μόνο για την αλλαγή κατεύθυνσης ενός οχήματος αφού χάρη στην αυτόνομη οδήγηση ο χρήστης θα έχει την ευκαιρία να εκτελεί και άλλες λειτουργίες.

Τι το ιδιαίτερο έχει το τιμόνι της Origo; Πέρα από την προχωρημένη εφαρμογή του σε αυτόνομα οχήματα η εταιρία λέει πως και η απλή εκδοχή έχει πρακτικά πλεονεκτήματα. Αν εξαιρέσει κανείς το κοφτό πάνω τμήμα θα προσέξει πως υπάρχουν διακόπτες αφής και πως έχει την ίδια λογική με εκείνη ενός smartphone. Βασική προϋπόθεση είναι πως το τιμόνι πάει πακέτο με την οθόνη που λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Προς το παρόν το πρωτότυπο τιμόνι έχει παρουσιαστεί σε διάφορες εκδηλώσει, όπως πέρυσι στο φόρουμ MIVI (Mobile in-Vehicle Interaction and Intelligent Information Presentation). Το όλο πρότζεκτ χρηματοδοτείται από την Business Φινλανδίας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Tampere. Όπως και να έχει το θέμα είναι πως στο μέλλον τα τιμόνια θα ξεπεράσουν την κλασική τους λειτουργία και θα κάνουν πολλά περισσότερα, όπως σε μια σχετική πατέντα που κατέθεσε πρόσφατα η BMW.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε το σκληροτράχηλο Mitsubishi L200 Club Cab 2.2 4WD

cars

Απέσυρε την έφεση εναντίον της FIA η Racing Point

cars

O αυτόματος πιλότος της Tesla αντιμέτωπος με τους ελληνικούς δρόμους (Video)

cars

Από €3.000-€5.000 bonus για την αγορά υβριδικού ή ηλεκτρικού Ι.Χ.

cars

Σαουδική Αραβία και Foxconn ιδρύουν νέα εταιρεία με έμφαση στα EV

cars

Όλα όσα συνέβησαν με το ελικόπτερο του Ogier! (upd)

cars

Θα υπάρξει έκδοση GTI για το Volkswagen Tiguan;

cars

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kosmoride είναι εδώ!

cars

To Triggo είναι ένα ηλεκτρικό micro car από την Πολωνία

cars