CARSNEWS
F1 & RACES

Hamilton και Russel ξεδίνουν με τις Mercedes-AMG (+video)

Lewis Hamilton και George Russell υφίστανται διαρκώς τις απαιτήσεις και την ανάγκη του να πρέπει να πρωταγωνιστούν στη Formula 1. Ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια, που ο συνδυασμός Red Bull-Max Verstappen έχουν πάρει «φαλάγγι» τη Mercedes-AMG, οι κριτικές και η πίεση στους δυο Βρετανούς πιλότους είναι ίσως περισσότερη από ποτέ. Κάπως πρέπει οι άνθρωποι να χαλαρώνουν μεταξύ grand prix και δοκιμών. Ευτυχώς για αυτούς (και για εμάς, που απολαμβάνουμε ήχους και εικόνες), οι Γερμανοί τους προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα αγχολυτικά της αγοράς.

To One είναι το ισχυρότερο στο φαρμακείο της Mercedes-AMG, με την S 63 E-Performance και τις νέες C 63 και GT να ακολουθούν, όλες διαθέσιμες δια πάσαν νόσο και οδηγική θεραπεία. Εξάλλου, οι δυο από αυτές δεν απέχουν τόσο από τα μονοθέσια σε θέμα ισχύος. Ο υβριδικός 1.6 V6 twinturbo της W14 αποδίδει κάπου πάνω από 1.000 άλογα, όσο δηλαδή και το «Ένα» (1.063 για την ακρίβεια), που στο κάτω-κάτω διαθέτει κινητήρα προέλευσης F1. Η plug-in υβριδική S 63 βρίσκεται στα 802 άλογα, χάρις στον 4.0 V8 twinturbo και τους ηλεκτροκινητήρες, την ώρα που η ζεύξη αμόλυβδης-ρεύματος χαρίζει στη C 63 S κοντά στους 700 ίππους (681) και 1.020 ολάκερα Nm ροπής!

Όσο απίθανο/απίστευτο κι αν φαίνεται, η νέα GT Coupé είναι πιο αδύναμη (ή λιγότερο δυνατή) της παρέας. Σε σχέση με το One και την S 63 δεν σου κάνει εντύπωση, αλλά το γεγονός ότι είναι 100 άλογα και 220 Nm πίσω από την 2.0λιτρη (και επίσης PHEV) C 63, προκαλεί δέος. Ο 4.0 V8 twinturbo βέβαια εδώ δεν χαίρει συνδρομής ηλεκτροκινητήρα, οπότε οι 585 ίπποι και τα 800 Nm του αποτελούν προϊόν καθαρά εσωτερικής καύσης.

Ο 7άκις παγκόσμιος, μαζί με τον κατά πολλούς μελλοντικό πρωταθλητή της Formula 1, πήραν τις τέσσερις Γερμανίδες στο κέντρο δοκιμών της Mercedes στο Tuttlingen, αποτελούμενο από 30 διαφορετικές πίστες και 68 χιλιόμετρα συνολικών διαδρομών (σε άσφαλτο και χώμα), και τα έδωσαν όλα. Σλάλομ, drift, σβούρες, καμένο λάστιχο και καμία απολύτως έγνοια για το τι γράφει το χρονόμετρο. Αγνή διασκέδαση, σαν σε παιδική χαρά.

Related Articles

F1: Μία σεζόν τελειώνει, μία άλλη ξεκινά!

cars

Η Pirelli θα συνεχίσει να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της F1 μέχρι το 2027

cars

Αυτή θα είναι η αγωνιστική διαδρομή στο GP Σαουδικής Αραβίας (videos)

cars

GP Ιαπωνίας: Pole Vettel, 1-2 Ferrari (video)

cars

Η F1 εξετάζει το σενάριο sprint αγώνων τα Σάββατα

cars

Γιατί η νέα βάση της Honda στη Βρετανία είναι ένα κρίσιμο κομμάτι του παζλ της Aston Martin F1 το 2026

cars

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Προεπισκόπηση

cars

Άπιαστος και στη Τζέντα ο Φερστάπεν: Πήρε ιστορική pole position αφήνοντας πίσω του τον Λεκλέρ!

cars

Νέα βόμβα στη Formula 1 -Κλεισμένη η μεταγραφή Verstappen στη Mercedes

cars