CARSNEWS
F1 & RACES

Leclerc: Η Mercedes σίγουρα θα παλέψει για τον τίτλο του χρόνου

Την βεβαιότητα ότι η Mercedes θα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική το 2023 εξέφρασε ο Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος θεωρεί ότι η γερμανική ομάδα θα είναι στο κυνήγι του τίτλου.

Ήταν ένα δύσκολο 2022 για την Mercedes. Η ριζοσπαστική W13 αποδείχθηκε ένα ιδιαίτερα δύσκολο μονοθέσιο από την αρχή της χρονιάς. Βέβαια, υπήρξε βελτίωση κατά τη διάρκεια της χρονιάς με αποκορύφωμα το 1-2  των Russell-Hamilton στο Interlagos.

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η ανοδική πορεία των ασημί βελών θα συνεχιστεί. Και μάλιστα, ότι το 2023 θα είναι αρκετά ισχυρά ώστε να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. «Πιστεύω ότι η Mercedes θα είναι στην μάχη του πρωταθλήματος» δήλωσε ο οδηγός της Ferrari. «Θα έχουν σίγουρα ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο. Είδαμε πόσο πολύ βελτιώθηκαν φέτος από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο αγώνα» συμπλήρωσε.

Η Mercedes έφτασε να απειλεί ακόμη και την Ferrari για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών φέτος. «Νομίζω ότι έχουν καταλάβει τι πήγε λάθος με το αυτοκίνητό τους. Και αυτό είναι δείγμα ότι βαδίζουν στη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω η μάχη του χρόνου να είναι ανάμεσα σε τρεις» υπογράμμισε ο Leclerc.

Ο Μονεγάσκος, όμως, είναι εξαιρετικά αισιόδοξος και για την ανταγωνιστικότητα της δικής του ομάδας το 2023. «Έχουμε κάνει πολλή δουλειά στον προσομοιωτή μέχρι στιγμής και αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να κατανοήσουμε τις αδυναμίες του αυτοκινήτου μας και να τις διορθώσουμε. Πιστεύω ότι από το 2020 έχουμε πολύ σωστό τρόπο δουλειάς» συμπλήρωσε ο Charles.

Η Ferrari είχε, ίσως, το ταχύτερο μονοθέσιο πέρσι στον έναν γρήγορο γύρο. Ωστόσο δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί συνολικά σαν πακέτο την Red Bull στους περισσότερους αγώνες. Θα αλλάξει αυτό το 2023;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Η Ford εξετάζει επιστροφή μέσω Red Bull

F1: Όλες οι αλλαγές στις ομάδες εν όψει του 2023

Wolff: Βέβαιος ότι ο Hamilton θα παραμείνει στην Mercedes

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Να γιατί δεν προχωρά η ταινία Formula 1 με τον Μπραντ Πιτ (tweets)

cars

F1 GP Αυστραλίας: Προεπισκόπηση

cars

F1 pre-season testing στο Bahrain– Έφτασαν οι ημέρες…

cars

Επισημοποιήθηκε το καλεντάρι της F1 για το 2020

cars

Η νέα Mercedes-AMG GLC έχει έως και 680 ίππους

cars

Αθλητικές μεταδόσεις: Που θα δείτε Ζάλγκιριις – Ολυμπιακός, Euroleague, Formula 1, Παγκόσμιο κλειστού στίβου

cars

Τα pit stop έκριναν το GP Σιγκαπούρης

cars

Poll: Do you think the new F1 Sprint format is a success?

cars

Είπε «όχι» στη McLaren o Vettel;

cars