CARSNEWS
AUTONEWS

Mini Aceman: Ολοκληρώθηκαν οι τελικές δοκιμές υπό ακραίες συνθήκες – Αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παρουσίασή του

Σε λίγους μήνες, το αμιγώς ηλεκτρικό Mini Aceman θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό. Με ευέλικτα δυναμικά χαρακτηριστικά και κλασικές για τη μάρκα αναλογίες, το crossover συνδυάζει στοιχεία από τα Cooper και Countryman, δημιουργώντας μια νέα φιλοσοφία οχήματος.

Λίγο πριν περάσει στη μαζική παραγωγή, το νέο μοντέλο πρέπει να δοκιμαστεί σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σε αμμώδεις διαδρομές στην έρημο. Με μήκος 4.075 χλστ, πλάτος 1.754 χλστ και ύψος 1.495 χλστ, το Aceman τοποθετείται ανάμεσα στο Cooper και το Countryman, όντας το τρίτο αυτόνομο μοντέλο της νέας αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας Mini, εξοπλισμένο με τέσσερις πόρτες και μια μεγάλη πίσω στο χώρο αποσκευών, ενώ το εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες.

Δοκιμασμένο σε ακραίες συνθήκες

Αφού το Aceman ανταπεξήλθε με επιτυχία στις δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο, τώρα ολοκληρώνει τις τελικές δοκιμές στην έρημο σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας και καύσωνα. Εκτός από τα κλασικά χαρακτηριστικά, όπως η δυναμική οδήγησης και η άνεση, η ομάδα δοκιμών εστιάζει στις απαιτητικές πτυχές ενός ηλεκτρικού οχήματος. Για το σκοπό αυτό, ο κλιματισμός, η φόρτιση και η ψύξη της μπαταρίας, τα συστήματα κίνησης και ελέγχου δοκιμάζονται σε συνθήκες έντονης καταπόνησης σε θερμοκρασίες έως και 50° Το Mini Aceman θα είναι διαθέσιμο μόνο ως αμιγώς ηλεκτρικό. Η χωρητικότητα της μπαταρίας του είναι 54,2 kWh. Χάρη στην αμιγώς ηλεκτρική φιλοσοφία κίνησης, το ευέλικτο crossover καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στο δρόμο και προσφέρει υψηλό επίπεδο άνεσης και ευελιξίας.

Η σχεδίαση του ακολουθεί τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας της μάρκας, me άφθονο εσωτερικός χώρο, σχετικά μικρές εξωτερικές διαστάσεις, ευέλικτα οδηγικά χαρακτηριστικά και αποδοτικότητα. Πίσω από αυτό βρίσκεται η λειτουργική σχεδίαση δύο όγκων με κοντούς προβόλους. Έτσι εξασφαλίζεται μέγιστος χώρος για πέντε επιβάτες και αποσκευές σε συνδυασμό με ένα μινιμαλιστικού στυλ δάπεδο.

TAGS

Related Articles

Δένδιας από Βοστώνη: Ανάγκη ανάπτυξης ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ

cars

Lotus: Ετοιμάζεται ηλεκτρικό SUV 750+ ίππων για το 2022.

cars

Τι συμβαίνει όταν μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης απαγορεύεται σε μια χώρα – Το παράδειγμα της Ινδίας με το Tik Tok

Bury

Φρίκη στην Οκλαχόμα: Άνδρας σκότωσε τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους – Πώς επιβίωσε το 4ο παιδί

Bury

Η Koenigsegg Jesko Absolut μπορεί, θεωρητικά, να σπάσει το “φράγμα” των 500 km/h!

cars

Κασσελάκης: Ο κ. Μητσοτάκης εξάγει ένα know-how πολύτιμο ίσως σε αυταρχικούς ηγέτες τριτοκοσμικών καθεστώτων

Bury

Hyundai Veloster N Performance Concept. Ακόμα πιο άγριο!

cars

Στη CES 2019 η Nissan θα «δείξει» το… αόρατο!

cars

Η Volkswagen κάνει πίσω από το ID Buggy.

cars