CARSNEWS
F1 & RACES

MotoGP – Η Formula 1 εξαγόρασε εταιρεία-κλειδί του πρωταθλήματος

Είναι αυτή μια πρώτη κίνηση που θα φανερώσει μεγαλύτερη εμπλοκή των ιδιοκτητών της Formula 1, στο MotoGP, τα επόμενα χρόνια; 

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες, η Liberty Media, ιδιοκτήτρια της Formula 1, εξαγόρασε σε ποσοστό άνω του 90%, την εταιρεία πώλησης εισιτηρίων και MotoGP experiences, Quint. Η εταιρεία δραστηριοποιείται με την πώληση premium πακέτων εισόδου και εμπειρίας, σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το MotoGP, αλλά και η Formula 1, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν πρόσβαση στα Paddock, γύρους με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Formula 1 και άλλες παρόμοιες εμπειρίες, φυσικά με το ανάλογο υψηλό κόστος που απευθύνεται σε… λίγους (ή έστω, λιγότερους από το κοινό).

Είναι σαφές ότι η Liberty Media επιθυμεί, πέρα από το να μεγαλώσει την Quint και αν επωφεληθεί από τα κέρδη, να έχει επίσης μία σημαντική λαβή και στο MotoGP, εισάγοντας προϊόντα εμπειριών παρόμοια με αυτά που διατίθενται για την Formula 1.

O επικεφαλής της Liberty Media, Greg Maffei, δήλωσε για την εξέλιξη: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Quint έγινε μέλος της οικογένειας μας και έτσι μπορούμε να δυναμώσουμε την θέση μας, στον αθλητισμό και στο ζωντανό θέαμα. Η ομάδα της Quint διαμόρφωσαν μια καινοτόμα επιχείρηση που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες πελατών στα πιο διάσημα events του κόσμου. Είναι μία επιχείρηση με ισχυρή ανάπτυξη και ελκυστική ρευστότητα, ως συνεργάτης της Formula 1 έχουν ήδη αποδείξει την εμπειρία τους στην ανάπτυξη προϊόντων και στις πωλήσεις. (…) Θα δουλέψουμε μαζί με την Quint για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας στην Formula 1 και να τις εισάγουμε επίσης, και σε άλλα αθλήματα».

Related Articles

FORMULA 1 LENOVO UNITED STATES GRAND PRIX 2023 – free digital race programme

cars

‘Pirelli to quit Formula 1 as tyre supplier after new contract’

cars

O Ecclestone προσπάθησε να αγοράσει το Silverstone

cars

Telecompaper

cars

F1 GP 70ης Επετείου: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP2

cars

F1: Διαμάχη για τους κανονισμούς του 2026

cars

Ο Lewis Hamilton ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ συμφωνία με τη Mercedes 100 εκατομμυρίων λιρών με τον θρύλο της F1

cars

Formula 1: Στα… μανταλάκια ο Horner – Διέρρευσαν συνομιλίες και φωτογραφίες

cars

F1 GP Μεξικού: Ρεκόρ, μποϊκοτάζ και μία σταθερά (+ video)

cars