CARSNEWS
F1 & RACES

O Λεκλέρ παραδέχθηκε συνομιλίες με τον Χάμιλτον για τον ερχομό του στη Ferrari

O Μονεγάσκος οδηγός αποκάλυψε πως γνώριζε ότι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 θα είναι η Scuderia Ferrari.

Η… βόμβα της φετινής «Silly Season» στον κόσμο της Formula 1 δεν είναι άλλη από την μετεγγραφή του Λιούις Χάμιλτον στη Scuderia Ferrari από το 2025. Ο Βρετανός πολυπρωταθλητής θα αφήσει τη Mercedes-AMG έπειτα από 12 σεζόν γεμάτες επιτυχίες σε μία κίνηση που σόκαρε τον πλανήτη.

Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με την κίνηση του 39χρονου να πάει σε αυτό το στάδιο της καριέρας του στην ομάδα του Μαρανέλο. Αρκετοί μάλιστα έχουν κατακρίνει την επιλογή του αυτή, μεταξύ αυτών ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Χάμιλτον θα πλαισιώσει τον Σαρλ Λεκλέρ στην Scuderia την επόμενη σεζόν και μαζί συνθέτουν ενδεχομένως το καλύτερο δίδυμο του grid. Είχαμε αναφέρει ήδη πως ο Μονεγάσκος γνώριζε πως ο Βρετανός θα πάει στη Ferrari το 2025 και τώρα έρχεται να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος.

Μετά την παρουσίαση της νέας Ferrari SF-24, o Λεκλέρ μίλησε για την μετεγγραφή του Χάμιλτον στη Ferrari: «Αυτές οι συμφωνίες δεν ολοκληρώνονται σε μία νύκτα. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθούν αυτές οι συμφωνίες. Γνώριζα για πολύ καιρό για τις διαπραγματεύσεις της Ferrari με τον Χάμιλτον. Το γνώριζα πριν υπογράψω το νέο μου συμβόλαιο και δεν με εξέπληξε η ανακοίνωση της συμφωνίας. Ο Λιούις είναι ένας τρομερός οδηγός, είναι ο πιο επιτυχημένος στην ιστορία και με τεράστια εμπειρία που θα φέρει στην ομάδα και προφανώς σε εμένα. Αυτό είναι πολύ καλό».

BREAKING: Lewis Hamilton to join Ferrari in 2025!#F1 @LewisHamilton @ScuderiaFerrari pic.twitter.com/M5QrB5pM8G

— Formula 1 (@F1) February 1, 2024

Επιπλέον ο Λεκλέρ παραδέχθηκε πως αντάλλαξε μηνύματα με τον μελλοντικό του teammate: «Είχα συζητήσεις με τον Χάμιλτον, ειδικά μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας. Ανταλλάξαμε μηνύματα. Είναι ένας φοβερός πρωταθλητής με τεράστιες επιτυχίες. Έχει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον να έχεις έναν καινούργιο teammate και να μαθαίνεις νέους τρόπους συνεργασίας μαζί του, ειδικά όταν πρόκειται για έναν 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή».

Μπορεί η σεζόν του 2024 να μην έχει ξεκινήσει, ωστόσο ήδη αναμένουμε με αγωνία τη συνεργασία των Χάμιλτον και Λεκλέρ το 2025.

Your 2025 line-up for Scuderia Ferrari! 🤯🤩#F1 @ScuderiaFerrari pic.twitter.com/EUBpsTnVue

— Formula 1 (@F1) February 1, 2024

Φωτογραφίες: diegocatalano/X-Twitter

Related Articles

Χάνει λεφτά στην F1 η McLaren

cars

F1 Δοκιμές Εξέλιξης, Ημέρα 3: Ξανά μπροστά η Mercedes (vids)

cars

Μένουν στην AlphaTauri Ρικιάρντο και Τσουνόντα

cars

F1: Ποιο είναι το μέλλον των σιρκουί πόλης; (+video)

cars

Ferrari: Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Binotto;

cars

RB F1 team to give Ricciardo new chassis in China

cars

Τα ελαστικά έκριναν το Grand Prix του Πορτιμάο

cars

Οι πιο σημαντικές στιγμές των πιλότων της F1 στην οθόνη

Bury

H πρόβλεψη του Φερστάπεν για την τελευταία σεζόν του Χάμιλτον στη Mercedes

cars