CARSNEWS
NEW MODELS

O Carlos Ghosn απέδρασε στον Λίβανο!

Σύμφωνα με το Automotive News την είδηση επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις του ίδιου του Ghosn ο οποίος αναφέρει πως δεν διέφυγε επειδή είναι ένοχος αλλά για να γλυτώσει από την ομηρία που του είχαν επιβάλει οι ιαπωνικές αρχές και να σωθεί από τις άδικες και αβάσιμες κατηγορίες.

O Ghosn βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να σχηματιστεί η σχετική δικογραφία και να γίνει η δίκη μέσα στο 2020. Κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και περιουσιακών στοιχείων και ο πρώην CEO της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi ήταν και αυτός που κλόνισε την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους Γάλλους και τους Ιάπωνες.

Ο Ghosn είχε αφεθεί προσωρινά από τον Μάρτιο ελεύθερος με κατ’ οικίαν περιορισμό στο Τόκιο και είχε παραδώσει το διαβατήριο του στις ιαπωνικές αρχές.

Οι αρχές της Λιβάνου επιβεβαίωσαν πως ο Ghosn ως πολίτης του κράτους έφτασε από την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Βηρυτού με αεροσκάφος από την Τουρκία. Μάλιστα την είδηση επιβεβαίωσε και γαλλική εφημερίδα Les Echos. Μένει να δούμε τι θα γίνει αφού ο Ghosn έχει διπλή υπηκοότητα, δηλ. και την γαλλική πέρα από την λιβανέζικη.

“Τώρα μπορώ τελικά να επικοινωνήσω ελεύθερα με τα ΜΜΕ και ανυπομονώ να ξεκινήσω την επόμενη εβδομάδα”, φαίνεται να έχει πει ο Ghosn στην εφημερίδα L’ Orient-Le Jour του Λιβάνου. Οι δικηγόροι του Ghosn και η σύζυγός του Carole Ghosn είχαν μεγάλη αμφιβολία για το αν ο πρώην διευθυντής της συμμαχίας θα είχε δίκαιη δίκη στην Ιαπωνία Στην περίπτωση έκδοσης του ο Ghosn ίσως χρειαστεί να χάσει 13,8 εκατομμύρια δολάρια ελέω εγγύησης του.

Ο 64χρονος Γαλλό-Λιβανέζος που γεννήθηκε στην Βραζιλία ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε να ανακάμψει η Nissan και αυτός που κατά πολλούς έσωσε την Mitsubishi από την χρεωκοπία. Το μυστικό του ήταν πως ήταν «σκληρός». Η τακτική του σχετικά απλή και με μαθηματική ακρίβεια: απολύσεις και λουκέτο σε εργοστάσια. Με λίγα λόγια θα πρέπει να θυσιάζονται οι λίγοι για να σωθούν οι πολλοί. Ειδικά στην Nissan, ο Ghosn είχε την φιγούρα ενός αποφασιστικού Σαμουράι με τους Ιάπωνες να πίνουν σάκε στο όνομα του (μέχρι και ήρωα σε κόμικς τον είχαν κάνει). 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόσους γύρους έχει αυτή η μικρή στο Nurburgring; (Video)

cars

Αποκάλυψη στις 15 Ιουλίου για το ηλεκτρικό SUV Nissan Ariya

cars

Όταν η Toyota GR Supra τα έβαλε με την Mustang Bullitt (video)

cars

Maserati MC20, η αντικαταστάτρια της MC12 (Video)

cars

Bentley Mulliner Bacalar: Μία πολύ σπέσιαλ έκδοση για μόλις 12 τυχερούς

cars

Ρώσοι κατασκεύασαν ένα Lada που… περπατάει (Video)

cars

Επιστρέφει ως sedan η Citroen CX;

cars

Video: Τα μπλόκα της Τροχαίας στις “κόντρες” σε Συγγρού, Βουλιαγμένης και Αθηνών – Σουνίου

cars

Η Continental παρουσίασε στην CES νέα γενιά αισθητήρων

cars