CARSNEWS
MOTONEWS

QJ Motor SRK 800RR: Αποκαλύφτηκε το νέο τετρακύλινδρο supersport

QJ Motor SRK 800RR: Αποκαλύφτηκε το νέο τετρακύλινδρο supersport
  • Διαβάστηκε από 5.482 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/6/2023

H QJ Motor κατέθεσε αίτηση για έγκριση τύπου για την SRK 800RR, μια ολοκαίνουργια σπορ μοτοσυκλέτα που φοράει έναν τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, θυμίζει εντυπωσιακά το μοτέρ της Honda CBR 650R και θα αποδίδει 102 ίππους. Έχουμε τα πρώτα στοιχεία.

QJMOTOR: SRT 800X H φθηνότερη της Ευρώπης!

H QJ Motor SRK 800RR έρχεται με 102 ίππους

Η QJ Motor είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοτοσυκλετών στον κόσμο, και μεταξύ άλλων είναι συνεργάτης και με τη Harley-Davidson, αφού παράγει για λογαριασμό και αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας τα X 350 και Χ 500.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μέχρι το τέλος του χρόνου η QJ Motor SRK 800RR

Η εταιρεία μεγαλώνει συνεχώς την γκάμα της και φαίνεται να δείχνει μια ιδιαίτερη «αδυναμία» στις supersport μοτοσυκλέτες με τετρακύλινδρους κινητήρες. Έτσι μετά την SRK 600RR που κυκλοφόρησε το 2020, πριν λίγες μέρες διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ολοκαίνουργιας QJ Motor SRK 800RR, η οποία σύμφωνα με τις φήμες θα παρουσιαστεί μέχρι το μέχρι το τέλος του 2023.

 

Με γονίδια της Honda CBR 650R και 102 ίππους ο κινητήρας

Παρά τις αισθητικές ομοιότητες με το μικρότερο σπορ αδελφάκι της, την SRK 600RR, η SRK 800RR είναι μια εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα, κατασκευασμένη γύρω από έναν νέο κινητήρα, η αρχιτεκτονική του οποίου προέρχεται από τη σχεδίαση του μοτέρ του Honda CBR 650R. Η συνολική διάταξη και η διάμετρος των κυλίνδρων (67 χιλιοστών) είναι οι ίδιες με αυτές του ιαπωνικού μοντέλου, αλλά ο κινητήρας της SRK έχει μεγαλύτερη διαδρομή, περίπου 55,2 χιλιοστά, γεγονός που του επιτρέπει να φτάσει στα 778 κυβικά εκατοστά και η ισχύς του τους 102 ίππους.

 

Το πλαίσιο της QJ Motor SRK 800RR θυμίζει επίσης Honda

Όσον αφορά το πλαίσιο, από όσα διακρίνονται από τη φωτογραφία που επισυνάπτεται στην αίτηση της QJ motor για έγκριση τύπου στην Κίνα, φαίνεται ότι είναι το ίδιο με του CBR 650R, μια υποψία που γίνεται ακόμα πιο δικαιολογημένη δεδομένου του πανομοιότυπου μεταξονίου (1.450 χιλιοστά). Στο ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι της SRK 800 RR, πιθανώς της Marzocchi, διακρίνονται καθαρά δύο τετραπίστονες δαγκάνες φρένων της Brembo και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι εξοπλισμένο με cornering ABS της Bosch, όπως και η SRK 600 RR, ενώ πίσω θα υπάρχει ένα μονό αμορτισέρ. ¶λλες τεχνικές προδιαγραφές της μοτοσικλέτας που φαίνονται στα έγγραφα της έγκρισης είναι το στεγνό της βάρος που θα αγγίζει περίπου τα 206 κιλά, η τελική ταχύτητα της θα φτάνει τα  220 χ.α.ω  και οι τροχοί των17 ιντσών που θα φοράνε ελαστικά διαστάσεως 120/70 μπροστά και 180/55 πίσω.

 

Έρχεται και QJ Motor SRK 1000RR

Σίγουρα ακούγεται εντυπωσιακή και περιμένουμε με ανυπομονησία να τη δούμε από κοντά, αλλά η πραγματική ναυαρχίδα των supersport της εταιρείας δεν θα είναι αυτή, γιατί η QJ Motor εργάζεται ήδη πάνω στην 1000RR, η οποία θα έχει στο πλαίσιο της έναν τετρακύλινδρο κινητήρα σχεδιασμένο από την MV Agusta!

 

To supersport 800αρι της QJ Motor αποκαλύφτηκε!

Με τετρακύλινδρο κινητήρα και 102 άλογα.

Κινητήρα  και πλαίσιο που θυμίζουν Honda CBR 650R.

Έρχεται και 1000αρι με τις ευλογίες της MV Agusta!

Πως σου φαίνεται το νέο supersport της QJ Motor;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Ηράκλειο: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε τα ναρκωτικά με κούριερ

cars

Keeway V302C: Με V2 κινητήρα και crusier καταβολές

cars

Έγινε η παγκόσμια παρουσίαση της CFMOTO 450 NK

cars

Το γράμμα που θα κάνει τη διαφορά και στις μοτοσυκλέτες της BMW

cars

Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις της Yamaha Tenere 700 -Πόσο κοστίζουν

cars

Αφησε τον άντρα της και πήρε το σκύλο για συνεπιβάτη

cars

MotoGP: Αυτή είναι η νέα μοτοσυκλέτα της Ducati

cars

Νέες Triumph Scrambler 1200 X και XE – Οι τιμές τους στην Ελλάδα (video)

cars

Διαγωνισμός carandmotor.gr: Δώρο 10 διπλές προσκλήσεις για την Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024

Bury