CARSNEWS
AUTONEWS

Tα νέα Honda Jazz e:HEV και Jazz Crosstar στην Ελλάδα

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο «The Ellinikon Experience Centre», παρουσιάστηκαν στους Έλληνες δημοσιογράφους τα νέα Honda Jazz e:HEV και Jazz e:HEV Crosstar. Οι δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα νέα Honda και να ενημερωθούν αναλυτικά για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το προηγμένο υβριδικό τους σύστημα καθώς και για τις σημαντικές βελτιώσεις σε θέματα ασφάλειας, premium σχεδιασμού, ευρυχωρίας και επιδόσεων που διαθέτουν.

Νέα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, δημιουργούν μια χαρακτηριστική αισθητική, η οποία αντικατοπτρίζει τη δυναμική προσωπικότητα του αυτοκινήτου, διατηρώντας παράλληλα το εμβληματικό σχήμα του Jazz με τις καθαρές, ευκρινείς οριζόντιες γραμμές που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο μοντέλο 4ης γενιάς. Η πιο στιβαρή παραλλαγή Crosstar δέχεται επίσης σχεδιαστικές αναθεωρήσεις τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά που ενισχύουν την ήδη στοχευμένη αισθητική της.

Η ανανεωμένη διαβάθμιση εκδόσεων ξεκινά με το πλούσια εξοπλισμένο Elegance, που προσφέρει ένα ανώτερο επίπεδο στάνταρ χαρακτηριστικών, όπως νέο τιμόνι με δερμάτινη επένδυση, κάμερα οπισθοπορείας και αναβαθμισμένο εξοπλισμό άνεσης. Η νέα κορυφαία έκδοση Advance Sport διαθέτει πολλά αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία και αλλαγές στο πλαίσιο προς όφελος των δυναμικών επιδόσεων και της οπτικής απήχησης του αυτοκινήτου.

Η υβριδική τεχνολογία e:HEV της Honda (συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 1.5 και έναν ηλεκτροκινητήρα συνδυαστικής ισχύος 122 ίππων) εξακολουθεί να διατίθεται στάνταρ τόσο με το Jazz όσο και με το Jazz Crosstar, τώρα με αυξημένη ισχύ κατά 13,6 ίππους, ενώ το σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο κινητήρες έχει αναβαθμιστεί προσφέροντας βελτιωμένη απόκριση και οδηγησιμότητα, διατηρώντας παράλληλα την εξαιρετική αποδοτικότητα του, με τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση καυσίμου να παραμένουν οι ίδιες με πριν.

Η ανανεωμένη γκάμα Jazz βασίζεται στην ολοκληρωμένη σουίτα προηγμένων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης. Η λειτουργία Traffic Jam Assist έχει αναβαθμιστεί και διαθέτει πλέον υποστήριξη του τιμονιού από 0 χλμ/ώρα, μειώνοντας την επιβάρυνση του οδηγού εν μέσω της κυκλοφορίας.

Το ανανεωμένο Jazz διατίθεται τώρα κατόπιν παραγγελίας και με κοτσαδόρο με ικανότητα έλξης έως και 500 κιλών, επεκτείνοντας τα εξαιρετικά επίπεδα χρηστικότητας του μοντέλου.

Το αυτοκίνητο προσφέρεται αποκλειστικά με το υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV, με τιμή (Jazz) που ξεκινάει από 27.500 ευρώ (χωρίς επιπλέον χρέωση του μεταλλικού χρώματος). Στην βασική τιμή περιλαμβάνεται πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, που περιλαμβάνει ESP με hill holder, σύστημα προειδοποίησης επικείμενης σύγκρουσης και αυτόματου φρεναρίσματος, σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα και διατήρησης στη λωρίδα, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, θερμαινόμενους και αναδιπλούμενους καθρέφτες, 10 αερόσακους, προσαρμοζόμενο cruise control, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός-πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, προβολείς τεχνολογίας LED, αυτόματα φώτα και καθαριστήρες, υπολογιστή ταξιδιού, ζάντες αλουμινίου, ηχοσύστημα με ψηφιακό ραδιόφωνο, Bluetooth, συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto, 2 θύρες USB και χειριστήρια στο τιμόνι, συναγερμό, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, σύστημα start-stop κλπ.

Περισσότερα στη δοκιμή διαρκείας το φθινόπωρο.

Related Articles

Νίκος Παπανδρέου: Ούτε να φανταστώ τι θα γίνει με τα μελτέμια του Αυγούστου – Θωρακίστε την Πολιτική Προστασία χθες

Bury

Fiat Ducato. Θέτει νέα δεδομένα

cars

Η Ελλάδα προωθεί το υδρογόνο στις Μεταφορές

cars

Fiat Toro. Για την Βραζιλία με αναβαθμίσεις.

cars

Mercedes-Benz. Η φροντίδα για το περιβάλλον σε προτεραιότητα

cars

Renault – Στηρίζει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών 2022

cars

Nissan. Πολυβραβευμένη

cars

Dayton G155. Νέα πρόταση

cars

Το Taigo είναι η νέα πρόταση της Volkswagen στα crossover.

cars