CARSNEWS
NEW MODELS

Toyota: Tεράστια επένδυση στα ιπτάμενα ταξί!

O στόχος όλων σχεδόν των κατασκευαστών αυτοκινήτων είναι να μετατραπούν, αργά ή γρήγορα, σε εταιρείες παροχής κινητικότητας και βέβαια το ίδιο επιδιώκει και η Toyota. Επίσης η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία έχει, όπως δείχνουν τα πράγματα, κατανοήσει τη μακροπρόθεσμη δυναμική των ιπτάμενων αστικών μεταφορών. Έτσι λοιπόν δεν δίστασε να επενδύσει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 350 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Joby Aviation.

H οποία είναι αμερικάνικη με έδρα τη Santa Cruz και θα είναι ο εν δυνάμει κατασκευαστής της ιπτάμενης μηχανής που βλέπετε. Η οποία, με βάση τον προγραμματισμό, αναμένεται να είναι έτοιμη σε περίπου δύο χρόνια, ενώ από το 2023 η Joby Aviation θέλει να αναπτύξει και υπηρεσίες ιπτάμενων ταξί.

Το εξακινητήριο ιπτάμενο ταξί θα έχει τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης προκειμένου και οι εγκαταστάσεις να μην απαιτούν ιδιαίτερα μεγάλους χώρους. Οι επιβάτες του θα μπορούν να είναι μέχρι και τέσσερις ενώ ο πέμπτος θα είναι επαγγελματίας πιλότος, ενώ η πτήση θα είναι απαλλαγμένη από εκπομπές καυσαερίων.

Και αυτό γιατί το ιπτάμενο ταξί θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και με μια πλήρη φόρτιση θα μπορεί να καλύψει αποστάσεις μέχρι και 240 km. Με ταχύτητα που θα μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 320 km/h.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

cars

Από την Κίνα ο ηλεκτροκίνητος κλώνος της BMW X7, δεν κοστίζει ούτε τα μισά!

cars

Συνεργείο καταστρέφει ένα Honda Civic Type-R

cars

Alfa Romeo Giulietta με έκπτωση έως και 3.800 ευρώ

cars

Αυτή η Mercedes E-Class είναι ο απόλυτος αυτοκινητικός Φρανκενστάιν

cars

Ultium: Έτσι λέγονται οι μπαταρίες που εξέλιξε η GM για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της

cars

Isegami: Κάντε μια γρήγορη βόλτα στο… στοιχειωμένο τούνελ του Ράλλυ Ιαπωνίας (video)

cars

Το Ηyundai Prophecy θα είναι ηλεκτρικό και super αεροδυναμικό

cars

Euro NCAP «Vision 2030»: Τα νέα δεδομένα για το πρωτόκολλο ασφαλείας των crash test

cars