CARSNEWS
NEW MODELS

Γερμανία: Τέλος στις εφαρμογές που υποδεικνύουν ραντάρ ταχύτητας

Στην πλήρη απαγόρευση της χρήσης εκείνων των εφαρμογών που υποδεικνύουν την παρουσία και τη λειτουργία φωτογραφικών ραντάρ ταχύτητας προχώρησε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Οι ομοσπονδιακές αρχές της Γερμανίας επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να κλείσουν και τα τελευταία «παραθυράκια» που επέτρεπαν έως σήμερα τη χρήση smartphones και των αντίστοιχων εφαρμογών ώστε να ενημερώνονται για την παρουσία συστημάτων καταγραφής ταχύτητας.

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνου που ερμηνεύουν την απόφαση διαφορετικά, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η απαγόρευση αφορά μόνον τον οδηγό του οχήματος και όχι του επιβάτες, οι οποίο ενδεχομένως θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους εφαρμογές και να μεταφέρουν την κρίσιμη πληροφορία στο οδηγό του αυτοκινήτου.

Όπως και να έχει το πρόστιμο για τη χρήση εφαρμογών που υποδεικνύουν τη θέση των φωτογραφικών ραντάρ ταχύτητας, είτε αυτές φιλοξενούνται σε smartphones είτε στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, μπορεί να φτάσει έως και τα 70 ευρώ, ποσό που θεωρείται μάλλον μικρό για τα δεδομένα της Γερμανίας και της αυστηρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται οι παραβάτες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε το πολυτελές plug-in υβριδικό DS 7 Crossback E-Tense 4×4 PHEV

cars

Toyota Supra πωλείται για ένα κομμάτι ψωμί

cars

Δίλιτρη και με 258 ίππους η νέα Toyota GR Supra

cars

Όμιλος PSA: Η κάθε εταιρία να διαλέξει τη δική της ηλεκτρική πορεία

cars

Η Volkswagen θέλει αντίπαλο δέος για το Tesla Roadster

cars

To Tesla των 25.000 ευρώ και των 700 χλμ. αυτονομίας

cars

Μαραθώνιος Αθήνας: Δείτε ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

cars

Σταθμούς φόρτισης τοποθετεί Το Πλαίσιο στα καταστήματά του

cars

Τι νέο έχει η Bentley για την Bentayga;

cars