CARSNEWS
NEW MODELS

Δείτε την Porsche 911 να σκαρφαλώνει στο ψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου (video)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Porsche μετατρέπει την 911 σε off-road όχημα: Το 1985, οι Γερμανοί κέρδισαν το Ράλλυ Dakar με μία υπερ-τροποποιημένη 911, καταφέρνοντας να κάνουν κάτι εξαιρετικά πρωτοποριακό για την εποχή.

Αυτή τη φορά, η Porsche δεν κατακτά το υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά το υψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου. Πρόκειται για το Ojos del Salado στη Χιλή, το οποίο έχει υψόμετρο 6.007 μέτρα. Ο οδηγός της μίας εκ των δύο 911, Romain Dumas, την «εκτόξευσε» στην κορυφή του ηφαιστείου, ξεπερνώντας εμπόδια όπως σκληροτράχηλες διαδρομές και θερμοκρασίες που έπεσαν κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου.

Νέοι, ειδικά τροποποιημένοι άξονες αύξησαν την απόσταση του πατώματος από το έδαφος στα 350 mm, ενώ τοποθετήθηκαν τροχοί πλάτους 12,2 ιντσών, κατασκευασμένοι για off-road εξορμήσεις, που προσέφεραν στην 911 μεγάλα επίπεδα πρόσφυσης, προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις αντίξοες συνθήκες. Στο εσωτερικό, τοποθετήθηκαν ένας κλωβός ασφαλείας, καθίσματα από ανθρακόνημα και ζώνες 5 σημείων.

Παρόλο που οι δύο 911 έλαβαν τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να καταφέρουν να αναρριχηθούν μαζί με τον Dumas και την ομάδα του στην κορυφή του Ojos del Salado, η μονάδα ισχύος διατήρησε τις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Η συγκεκριμένες Porsche 911 φέρουν έναν 6κύλινδρο επίπεδο κινητήρα χωρητικότητας 3,0 L, που αποδίδει 449 PS ιπποδύναμης, τον οποίο η εταιρεία έχει συνοδεύσει με ένα σύστημα μετάδοσης 7 σχέσεων.

Όσον αφορά στην εμφάνιση, η Porsche εμπνεύστηκε από τα αγωνιστικά της, και στις δύο περιπτώσεις. Η μία 911 φέρει το ίδιο livery με την Porsche 963 LMDh, το όχημα με το οποίο θα συμμετέχει η ομάδα στους αγώνες αντοχής από το 2023, ενώ η εμφάνιση της άλλης έχει σχεδιαστεί από τους ανθρώπους της Porsche στο Weissach.

Δείτε την Porsche 911 να ξεκινά το ταξίδι της:

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποια είναι τα νέα «θηρία» της Ελληνικής Αστυνομίας; (Video)

cars

H Manhart αυξάνει την απόδοση της προηγούμενης Porsche 911 Turbo S στα 850 PS

cars

Οι απίστευτες επιδόσεις μίας Lamborghini Huracan Performante (Video)

cars

Σχέδιο «Back on Track» για τη Ferrari

cars

Gran Turismo 7: Τα πρώτα πλάνα από το PlayStation 5! (βίντεο)

cars

Fiat Punto 2022: H μεγάλη επιστροφή

cars

Δοκιμάζουμε το πιο προσιτό crossover της ελληνικής αγοράς

cars

Οι Κινέζοι ενώνουν Mercedes και Volvo

cars

Lotus Evija: 0-300 km/h σε λιγότερο από εννέα δευτερόλεπτα!

cars