CARSNEWS
NEW MODELS

Η τελευταία έκδοση της Lancia Stratos της MAT θα είναι στο Salon Prive

Η ενδιαφέρουσα βρετανική έκθεση Salon Prive θα διοργανωθεί τελικά το Σεπτέμβριο και το παρόν θα δώσει και η τελευταία εκδοχή της Lancia Stratos της MAT. Όπου MAT είναι τα αρχικά της “Manifattura Automobili Torino”.

Η σύγχρονη έκφραση του θρυλικού αγωνιστικού των ράλι της δεκαετίας του ’70 βασίζεται στη Ferrari F430, η οποία όμως έχει υποβληθεί σε αρκετές αλλαγές προκειμένου να προκύψει το χαρακτηριστικό αμάξωμα της Stratos αλλά και για να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο επίπεδο άνεσης.

Κινητήρας της Stratos είναι φυσικά ο V8 των 4.300 cc της Ferrari, που για την περίσταση αποδίδει 540 ίππους. Και φυσικά εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις, μιας και για το 0-100 km/h χρειάζονται 3,3 δεύτερα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 270 km/h.

Το αρχικό πρωτότυπο της νέας Stratos παρουσιάστηκε το 2010, ενώ από τότε χρειάστηκαν να περάσουν σχεδόν οχτώ χρόνια και να φτάσει το 2018 για να ξεκινήσει η πώλησή της. Κάτι που έγινε αφού η γερμανική εταιρεία New Stratos GbR μεταβίβασε τα δικαιώματα κατασκευής στην Manifattura Automobili Torino.

Η οποία συνειδητά εξέλιξε έτσι τη νέα Stratos ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τότε μοντέλο παραγωγής. Η καινούργια πάντως θα κατασκευαστεί μόλις 25 φορές. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

McRae vs McRae: Ένα επικό video με άρωμα WRC

cars

Αυτό είναι το ηλεκτροκίνητο Skoda Enyaq iV

cars

Σχέδια για πιθανή παραγωγή της X8 από την BMW

cars

Τέλος εποχής για τον V8 της Bentley

cars

Αυτό είναι το πρώτο… χορταστικό trailer του Fast and Furious 9 (Video)

cars

Alfa Romeo Stories: Οι ανέκδοτες ιστορίες ενός θρύλου

cars

Jeep Gladiator: Εξάτροχο, αλεξίσφαιρο και με 600 ίππους

cars

Η «αγία τριάδα» εγγυάται το μέλλον της Formula 1!

cars

Land Rover Colossus: Ένα pickup από το μέλλον

cars