CARSNEWS
F1 & RACES

Νέα κατηγορία για Σουλαγιέμ-Ανακοίνωση της FIA

Σύμφωνα με τον άνθρωπο ο οποίος είχε κάνει την πρώτη καταγγελία εναντίον του Σουλαγιέμ -και ο οποίος παραμένει ανώνυμος- ο πρόεδρος της FIA είχε προσπαθήσει να σαμποτάρει και την διεξαγωγή του περσινού Grand Prix στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του καταγγέλλοντος ο Σουλαγιέμ άσκησε πίεση σε αξιωματούχους της FIA, ώστε η πίστα στο Βέγκας να μην πάρει την έγκριση ασφάλειας της ομοσπονδίας. Ο πρώτος ισχυρισμός εναντίον του Σουλαγιέμ αφορούσε σε υποτιθέμενη ανάμιξή του στην κατακύρωση των τελικών αποτελεσμάτων του περσινού GP στην Σαουδική Αραβία.

Η FIA εν μέσω όλων όσων έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες, εξέδωσε χθες σχετική ανακοίνωση. «Η FIA επιβεβαιώνει ότι ο υπεύθυνος του τμήματος δεοντολογίας έχει λάβει μία αναφορά με ισχυρισμούς που αφορούν σε συγκεκριμένα μέλη της διοίκησής της» γράφει η ανακοίνωση.

«Το τμήμα δεοντολογίας αξιολογεί τους εν λόγω ισχυρισμού, φροντίζοντας παράλληλα για την αυστηρή τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας» καταλήγει η ανακοίνωση. Εκπρόσωπος της FIA εξέφρασε την απογοήτευσή του για την δημοσιοποίηση της υπόθεσης χωρίς της έγκριση της FIA τονίζοντας ότι πολλά από αυτά που αναφέρονται είναι ανακριβή.

Related Articles

F1: Οι μικρές ομάδες χρειάζονται περισσότερα GP

cars

Pirelli – Formula 1 GP Μεξικό 2023

cars

Formula 1 – GP Βελγίου Preview: Το πολυαγαπημένο σε φιλάθλους και οδηγούς, Σπα!

cars

Επίσημο: Ο Schumacher στη Formula 1 με τη Haas (updated)

cars

Σαν Σήμερα: Τα «γαλλικά» του Σένα στον Σουμάχερ

cars

Το F1 Vlog του GP Βραζιλίας

cars

Hirakawa could quit Super Formula to focus on McLaren F1 duties

cars

F1: Επιστρέφει το Grand Prix Τουρκίας!

cars

F1 – Κανονικά ο Χόρνερ στην παρουσίαση της νέας Red Bull

cars