CARSNEWS
NEW MODELS

Πρόωρο τέλος για τις Mercedes S-Class Coupe και Cabrio

Η Daimler έχει ξεκινήσει ήδη το πλάνο παγκόσμιων περικοπών εξόδων μέρος του οποίου είναι και μείωση του προσωπικού της κατά 15.000 άτομα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt έχει ληφθεί η απόφαση να μην ανανεωθεί η Mercedes– Benz S-Class Coupe και η S-Class Cabriolet.

Αυτό έρχεται παρά το γεγονός ότι οι τρέχουσες S-Class με δύο πόρτες βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα με τη Sedan, κάτι που καθιστά την παραγωγή και των τριών παραλλαγών λιγότερο δαπανηρή.

Η απόφαση της Mercedes-Benz να σταματήσει την παραγωγή των S-Class Coupe και S-Class Cabriolet δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη, μιας και η έκδοση Sedan ξεπερνά κατά πολύ σε πωλήσεις τις δύο δίθυρες εκδόσεις.

Δεν είναι μόνο οι S-Class Coupe και S-Class Cabriolet όπως όλα δείχνουν θα τερματίσουν την εμπορική τους καριέρα. Η ίδια εφημερίδα ισχυρίζεται ότι πέραν της X-Class που είναι βέβαιο ότι θα σταματήσει να παράγεται το ίδιο θα συμβεί με την τρίτη γενιά CLS και την τρέχουσα AMG GT Four-Door που θα αντικατασταθούν από ένα μόνο ηλεκτρικό μοντέλο.

Κι ενώ είναι λυπηρό το γεγονός ότι η S-Class Coupe και η S-Class Cabriolet μάλλον θα τερματίσουν την εμπορική τους παρουσία είναι ενθαρρυντικό ότι θα υπάρξει ένα νέο μοντέλο μεγέθους S-Class με τη μορφή της εντυπωσιακής EQS η οποία αναμένεται το 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Porsche 718 Spyder «τρακοσαρίζει» στην Autobahn (Video)

cars

Πιο κοντά στην παραγωγή το νέο pickup της Hyundai

cars

Ποια είναι η νέα Ferrari του Verstappen;

cars

Το νέο SUV της Geely «φιλτράρει» και τον κορονοϊό

cars

Η διαφήμιση που ντρόπιασε την VW (Video)

cars

Το Mini της Gildred Racing βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Και στην τσέπη!

cars

Δοκιμάζουμε το ξεχωριστό DS7 Crossback 1.5 BlueHDI EAT8 130 PS Rivoli

cars

Genesis X Convertible: Όμορφο, φουτουριστικό και διαχρονικό

cars

Αναγνωρίζετε αυτό το βελτιωμένο Toyota;

cars