CARSNEWS
AUTONEWS

Πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Μάιο 2023: Καλπάζει η αγορά σε σχέση με πέρσι

Η αύξηση των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων συνεχίστηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα και τον περασμένο Μάιο, με αποτέλεσμα το σύνολο του 5μήνου να είναι +30,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Παράλληλα με θετικό διψήφιο πρόσημο βρίσκεται και η αγορά καινούριων φορτηγών και λεωφορείων.

Πιο αναλυτικά και με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

Όσον αφορά τις κατηγορίες, η Β έχει το 53,6% του συνόλου (τα B-SUV είναι στο 24,7%) και ακολουθεί η κατηγορία C με 30,4% (τα C-SUV στο 21,6%) παρά το ότι υποχώρησε κατά 2,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό 5μηνο.

Στις επιλογές κινητήριων συστημάτων οι θερμικοί κινητήρες συγκεντρώνουν το 60% των προτιμήσεων του κοινού, ενώ τα υβριδικά πλησιάζουν το 30% και τα επαναφορτιζόμενα το 10%.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στα segments επιβατικών και στην κατανομή ανά καύσιμο, ως το Μάιο, έχει ως εξής:

Τέλος, σε επίπεδο ΕΕ, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (www.acea.be), η αγορά των επιβατικών κινήθηκε αυξητικά για τον Απρίλιο (όπως και για το Α΄ τετράμηνο του 2023) ως εξής:

Related Articles

Οι αυξανόμενες εστίες αβεβαιότητας απειλούν την παγκόσμια οικονομία – Οι φόβοι για την Ελλάδα

cars

Brabus Rocket 900. Διηπειρωτικός πύραυλος 900 ίππων!

cars

Roasted Sliced Barbecue Ribs Recipe

cars

Στην Μ.Κ. εποχή. Θα οδηγάμε λιγότερο ή περισσότερο;

cars

Ταξιδεύοντας στο Πάπιγκο και την άνοιξη

cars

BMW: Η M2 CS είναι ένα αγωνιστικό με πινακίδες κυκλοφορίας.

cars

Στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της Λαμπαδηδρομίας

Bury

Στις 11 το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Τα θέματα που θα συζητήσει

Bury

Audi – Η τεχνητή νοημοσύνη εμπνέει τους σχεδιαστές

cars