CARSNEWS
NEW MODELS

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών η BMW

Υπό διερεύνηση βρίσκεται η BMW και ειδικότερα η μεθοδολογία που ακολουθεί για την καταγραφή των πωλήσεων νέων οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η BMW να έχει ωθήσει τους επίσημους αντιπροσώπους της στην ταξινόμηση οχημάτων με σκοπό να αυξήσει παράτυπα τα νούμερα των πωλήσεών της.

Μάλιστα, το 2016 ο τότε επικεφαλής της βαυαρικής φίρμας στις Η.Π.Α. είχε παραδεχθεί ότι η πίεση για την αύξηση των πωλήσεων είχε οδηγήσει στην ταξινόμηση οχημάτων που στη συνέχεια πωλούνταν ως μεταχειρισμένα με πολύ μικρό αριθμό χιλιομέτρων.

Όλως τυχαίως έναν χρόνο μετά την παραδοχή ότι η BMW επί τη ουσίας ακολουθεί παράτυπες μεθόδους ενίσχυσης των πωλήσεών της, ο Ludwig Willisch ανακοίνωσε ότι συνταξιοδοτείται.

Όπως όλα δείχνουν, πάντως, τα «πινακιδωμένα» οχήματα δεν αποτελεί μια ακόμα αποκλειστικότητα της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, καθώς πριν από μερικούς μήνες ο όμιλος FCA κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς δήλωνε ψευδή νούμερα πωλήσεων επί σειρά ετών.

Βαρύς αναμένεται να είναι ο πέλεκυς και για την BMW, με εκπρόσωπο της γερμανικής φίρμα να δηλώνει ότι η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να συνεργαστεί πλήρως ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.    

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κορωνοϊός: Επιστροφή χρημάτων από ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων

cars

Η Polestar θα χρησιμοποιεί πλήρως ανακυκλωμένα υλικά για τα εσωτερικά των μοντέλων της

cars

Διακοπές με το αυτοκινούμενο Fiat Professional Ducato

cars

Τα νέα Morgan θα βασίζονται σε νέο αλουμινένιο πλαίσιο

cars

Το Chrysler Airflow επιστρέφει για την CES

cars

Fiat Panda: Τέσσερις δεκαετίες περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας

cars

Μία Rolls Royce Phantom V στην πρίζα!

cars

Πιθανά πισωκίνητο και με έκδοση coupe, το επόμενο Mazda 6

cars

Νέες φωτογραφίες από τo «ελληνικό» Chaos των 3.000 ίππων

cars