CARSNEWS
AUTONEWS

Το UX 300e είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Lexus!

Είναι περίεργο να μιλάμε τώρα για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μίας φίρμας που έχει επενδύσει και έχει στηριχτεί στον εξηλεκτρισμό εδώ και χρόνια αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα για την Lexus και δείχνει πόσο ευρύ είναι το φάσμα του εξηλεκτρισμού. Καλωσόρισε λοιπόν το UX 300e, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Lexus που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Guangzhou στην Κίνα και θα λανσαριστεί στην αγορά το 2020.

Όπως φανερώνει και το όνομα του, το UX 300e είναι η ηλεκτρική έκδοση του… UX. Βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ηλεκτρικό Toyota C-HR που κυκλοφορεί στην κινεζική αγορά και κινείται χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και 300 Nm ροπής ο οποίος είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα. Αυτός τροφοδοτείται από μία συστάδα μπαταριών με χωρητικότητα 54,3 kWh που χαρίζει στο ιαπωνικό crossover αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων.

Κατά τα άλλα, το UX 300e δεν διαφέρει πολύ σε σύγκριση με το standard μοντέλο. Ο σχεδιασμός είναι σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό ίδιος καθώς ακόμα και η θύρα φόρτισης βρίσκεται ακριβώς εκεί που θα περίμενε κάποιος να βρει την τάπα του ρεζερβουάρ καυσίμου, όμως υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές που κάνουν την ηλεκτρική έκδοση να ξεχωρίζει. Η σημαντικότερη είναι η μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά αλλά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τις νέες, αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος και το νέο πάτωμα που βελτιώνει περαιτέρω την αεροδυναμική απόδοση. Νέες είναι και οι ρυθμίσεις στην ανάρτηση που θα πρέπει να διαχειριστεί το αυξημένο βάρος – το UX 300e αγγίζει τα 1.900 κιλά! Για πρώτη προσπάθεια, το νέο μοντέλο της Lexus έχει ένα ενδιαφέρον αλλά για να είμαι ειλικρινής, περιμένω να δω το πρώτο της μοντέλο που θα έχει εξελιχθεί από την αρχή ως ηλεκτρικό και θα βασίζεται σε μία ολοκαίνουρια πλατφόρμα. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να έρθει πριν τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, οπότε ας αρκεστούμε προς το παρόν στο UX 300e.

Related Articles

Τι προβλέπει η συμφωνία για τα Canadair που θα υπογραφεί κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Καναδά

cars

Η συγκινητική εξομολόγηση συνεργάτη της Μαρίας Μπακοδήμου – «Στο σχολείο δεν ήμουν το συμβατικό αγόρι»

cars

Formula 1: Ο Σάινθ με Ferrari πήρε την pole position στη Μόντσα

cars

Toyota GR Supra Super GT concept: Αναστενάξτε πίστες…

cars

Ford Bronco DR. Έτοιμο για άγριο off-roading.

cars

Νέα Porsche 911 GT3. Ισχυρότερη και ταχύτερη.

cars

Τραγωδία στον Κηφισό: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό

cars

«Έφυγα πολύ δυσαρεστημένος από το Καλημέρα Ζωή και έγινα τραγουδιστής στα σκυλάδικα»

cars

Η Huawei αποκαλύπτει τις 10 τάσεις του Charging Network για το 2024

cars