CARSNEWS
MOTONEWS

Ανετη επικράτηση του Pecco Bagnaia στον αγώνα Sprint της Αυστρίας

Aνετη επικράτηση του Pecco Bagnaia στον αγώνα Sprint της Αυστρίας
  • Διαβάστηκε από 1.199 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/08/2023

Γεμάτος δράση ήταν ο αγώνας Sprint του Αυστριακού Grand Prix, με τον Βagnaia να αποφεύγει τα δράματα και να φτάνει σε μια άνετη νίκη. 

Ποιο φίλτρο είναι ιδανικό για την μοτοσυκλέτα σου

Ο Ιταλός έκανε καλή εκκίνηση από την pole position και έστριψε πρώτος, έχοντας τους Brad Binder, Jack Miller, Luca Marini και Alex Marquez να τον ακολουθούν. 

Πίσω τους όμως εκτυλίχθηκε το χάος. O Jorge Martin ακούμπησε με τον Fabio Quartararo στην προσπάθειά του να περάσει τον Γάλλο στην πρώτη στροφή και οι αλυσιδωτές επαφές έστειλαν στο έδαφος τους Johann Zarco, Marco Bezzecchi και Miguel Oliveira, ενώ οι Εnea Bastianini και Maverick Viñales (ο οποίος είχε κάνει πολύ κακή εκκίνηση) αναγκάστηκαν σε έξοδο στην αμμοπαγίδα. 

Μπροστά οι 2 πρώτοι είχαν αρχίσει να ανοίγουν διαφορά και ο Bagnaia ανέβαζε το ρυθμό του για να αφήσει πίσω του τον Binder

Ο Miller από την άλλη έχασε δύο θέσεις σε 3 στροφές, όταν τον πέρασε ο Marini στην 1η στροφή του 6ου γύρου και μετά ο Αυστραλός έκανε λάθος στα φρένα της 3η στροφής, επιτρέποντας στον Martin να περάσει. 

Στον ίδιο γύρο ο Quartararo ακούμπησε με τον δοκιμαστή αναβάτη της Aprilia, Luca Savadori, με αποτέλεσμα την πτώση του τελευταίου, σε μια κίνηση που οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Quartararo οδήγησε ανεύθυνα και του επέβαλλαν ποινή μεγάλου γύρου. 

Πιο μπροστά, ο Martin έκανε την κίνηση για να περάσει τον Μarini, οι 2 αναβάτες ακούμπησαν και ο Ιταλός βρέθηκε στο έδαφος, σε ένα αγωνιστικό συμβάν που δεν επέφερε κάποια ποινή. 

Εν τω μεταξύ, ο Bagnaia είχε ανοίξει τη διαφορά από τον Βinder και διαχειρίστηκε τον αγώνε μέχρι τέλους, παίρνοντας μια άνετη νίκη και αυξάνοντας τη διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Binder πήρε τη δεύτερη θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Martin, που έκανε υπερπροσπάθεια για να φτάσει από τη 12η θέση εκκίνησης στο βάθρο. 

Ο Alex Marquez πήρε την καρό σημαία στην 4η θέση, μπροστά από τον Jack Miller, ενώ ο Pol Espargaro έκανε έναν απίστευτο αγώνα για να φτάσει στην 6η θέση. Ακολούθησαν οι 2 Αprilia των Aleix Espargaro και Maverick Viñales, ενώ η τελευταία βαθμολογούμενη θέση πήγε στον Franco Morbidelli. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Marc Marquez

Related Articles

Ο Φερστάπεν οδηγεί “το θηρίο” Honda CR-V Hybrid Racer

cars

Υπάρχει ιδανική μοτοσυκλέτα για την Ελλάδα;

cars

Η επανεφεύρεση της μοτοσικλέτας

cars

Γιατί η φάση της ενοικίασης μοτοσυκλετών έχει τόση άνθηση;

cars

VIDEO: Μοτοσυκλέτα φορτώνει αυτοκίνητο!!!!

cars

Το πλοίο θα σαλπάρει: Πόσο στοιχίζει το ταξίδι για Ελλάδα με και χωρίς όχημα;

cars

Daytona Mista 125 και 150 – Νέες μειωμένες τιμές

cars

Daytona Hobby: Το οδηγείς χωρίς δίπλωμα

cars

Benda Napoleon 450 – Νέος V2, νέα cruiser

cars