CARSNEWS
F1 & RACES

Αυτή είναι η νέα ομάδα της Formula 1-Επιστρέφει ένα θρυλικό όνομα

Η FIA ενέκρινε την αίτηση του Michael Andretti για να γίνει η 11η ομάδα στο grid της Formula 1 και τώρα απομένει να συμφωνήσουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές

Top Gear TEAM

Michael Andretti Formula 1 Team

Το αίτημα της κοινοπραξίας της Andretti Autosport με την Cadillac εγκρίθηκε από την FIA έπειτα από πολύμηνη εξέταση της αίτησης που είχε κάνει ο Michael Andretti και το θρυλικό όνομα του αμερικανικού motorsport είναι πλέον ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του στην Formula 1, χωρίς ωστόσο ακόμη να είναι απολύτως σίγουρο. 

Michael Andretti

Όπως μάθαμε τις προάλλες από την λεπτομερή ανακοίνωση της Rodin που είναι μια από τις τρεις ομάδες που απορρίφθηκαν οι δικές τους αιτήσεις, η πρόταση του Andretti συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες για έγκριση. 

Andretti Cadillac Formula 1

Η επίσημη ανακοίνωση της FIA ήρθε να το επιβεβαιώσει και χρειάστηκαν αρκετοί μήνες εξέτασης του αιτήματος γιατί έπρεπε οι αξιωματούχοι του Παρισιού να πειστούν για την οικονομική άνεση της νέας ομάδας και για τις “αγνές” προθέσεις της όσον αφορά την προσφορά της στο σπορ και την σοβαρότητα με την οποία θα το αντιμετωπίσει. 

Και αφού η FIA πείστηκε τώρα το επόμενο στάδιο της υποψηφιότητας αφορά τις εμπορικές συζητήσεις με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ομάδων, που δεν έχουν εμφανιστεί και τόσο θερμοί στην επέκταση της σύνθεσης του πρωταθλήματος με μια ενδέκατη ομάδα.

Michael Andretti Formula 1 Team

Παρόλα αυτά η ομάδα του Andretti συγκεντρώνει ήδη έντονη υποστήριξη από την Αμερική, η αγορά στην οποία έχει μεγαλώσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια χάρη στο Netflix και το “Drive to Survive”

Ο Πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, συνόδεψε την ανακοίνωση με μια δήλωση που ανέφερε μεταξύ άλλων, “Η Andretti Formula Racing LLC ήταν η μόνη οντότητα που πληρούσε τα κριτήρια επιλογής που είχαν τεθεί από κάθε ουσιώδη άποψη. Συγχαίρω τον Michael Andretti και την ομάδα του για την εμπεριστατωμένη υποβολή. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλες τις υποψήφιες ομάδες για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους”.

Mohammed Ben Sulayem Acropolis Rally 2023

Αναφερόμενος δε στο μέλλον επεσήμανε, “Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος βασίζεται στη θετική αποδοχή των κανονισμών της FIA για τις μονάδες ισχύος της F1 του 2026 μεταξύ των υφιστάμενων κατασκευαστών, η οποία προσέλκυσε επίσης περαιτέρω δέσμευση από την Audi, τη Honda και τη Ford και ενδιαφέρον από την Porsche και τη General Motors”.

Ικανοποιημένος ο Michael Andretti 

Ο Andretti εξέφρασε την ικανοποίησή του για την είδηση, λέγοντας σε δήλωσή του: “Η Andretti Cadillac αισθάνεται μεγάλη τιμή που η FIA ενέκρινε την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Andretti Formula Racing για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Εκτιμούμε την αυστηρή, διαφανή και πλήρη διαδικασία αξιολόγησης της FIA και είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που μας δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούμε σε ένα τόσο ιστορικό και υψηλού κύρους πρωτάθλημα”

Michael & Mario Andretti

Ο αμερικανός συμπλήρωσε, “Ο σχηματισμός αυτής της καθαρά αμερικανικής ομάδας είναι μια σημαντική στιγμή υπερηφάνειας για όλους τους εργαζόμενους και τους οπαδούς μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι βαθιές αγωνιστικές ικανότητες της Andretti Cadillac και οι τεχνολογικές εξελίξεις που προέρχονται από τους αγώνες θα ωφελήσουν τους πελάτες μας, ενώ θα αυξήσουν τον ενθουσιασμό για την F1, παγκοσμίως. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Formula 1, καθώς συνεχίζουμε το σχεδιασμό μας για να ενταχθούμε στο grid το συντομότερο δυνατό”.

Related Articles

Formula 1 – Πόση βενζίνη έκαψαν τα μονοθέσια, πόσα χιλιόμετρα έγραψαν στο κοντέρ τους

cars

Formula 1: Οι Red Bull πληρώνουν στο 3,30

cars

Ferrari announces HP as new F1 team title sponsor

cars

O Fernando Alonso απέκτησε το δικό του ποδήλατο – Με ποια εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις του

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP2 ο Hamilton (vid)

cars

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για όσα έγιναν στο Σακχίρ

cars

Briatore: «Ταχύτερος του Vettel o Leclerc»

cars

Η McLaren δε θα αντιγράψει το DAS

cars

Αποκάλυψη: Tο μονοθέσιο του Μπράντ Πιτ για την ταινία Apex στο Silverstone

cars