CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 4 Coupe

Ένα νέο, εξίσου επιτυχημένο κεφάλαιο στην ιστορία της επιχειρεί να γράψει η BMW με τη νέα γενιά της Σειράς  4 Coupe. Μετά και την επίσημη αποκάλυψή της, η Σειρά 4 Coupe μάς εισάγει τη βαυαρική φίρμα σε μια νέα σχεδιαστική εποχή, στην οποία θα κυριαρχεί η εντυπωσιακή σε διαστάσεις κεντρική εισαγωγή αέρα.

Τα «διπλά νεφρά» της BMW κοσμούν το ρύγχος του γερμανικού coupe, το οποίο έχει αυξήσει  το μήκος και το πλάτος του, μειώνοντας το ύψος του και ως εκ τούτου τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας. Ειδικότερα, το μήκος έχει αυξηθεί κατά 128 mm στα 4.768 mm, το πλάτος κατά 27 mm στα 1.852 mm και το μεταξόνιο κατά 41 mm στα 2.851 mm. Το ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί μόνο κατά 6 mm, στα 1.383 mm, καθιστώντας το κατά 57 mm χαμηλότερο από τη νέα BMW Σειρά 3 Sedan. Τα  μετατρόχια έχουν αυξηθεί έναντι της προηγούμενης γενιάς – κατά 28 mm μπροστά και 18 mm πίσω – ενώ είναι φαρδύτερα κατά 23 mm από αυτά της τελευταίας BMW Σειράς 3 Sedan. 

Στην βάση της γκάμας του τοποθετείται ένας δίλιτρος κινητήρας βενζίνης απόδοσης 180 ίππων και 300 Nm ροπής (420i) ενώ για την κορυφαία εκδοχή του έχει επιλεγεί ο γνωστός τρίλιτρος straight six κινητήρας, ο οποίος με τη βοήθεια του ήπιου υβριδικού συστήματος (βλ. εναλλάκτη) φτάνει στους 382 ίππους.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση το σύστημα τετρακίνησης προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, επιτρέποντάς του να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 4 Coupe διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό τους το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων Steptronic κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του συγκεκριμένου μοντέλου. 

Την ήπια υβριδική τεχνολογία υιοθετούν και οι πετρελαιοκινητήρες με τους οποίους εφοδιάζεται η νέα BMW Σειρά 4 Coupe, ξεκινώντας από τα 2,0 λίτρα και τους 190 ίππους . Η ισόποση κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες, το χαμηλότερο κέντρο βάρους και οι ειδικά προσαρμοσμένες στον  χαρακτήρα του αυτοκινήτου ρυθμίσεις του συστήματος διεύθυνσης και της ανάρτησης  εγγυώνται τον οδηγοκεντρικό προσανατολισμό μιας πρότασης που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν την αξία της στην άσφαλτο.

Η διάθεση της νέας BMW Σειράς 4 Coupe στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο, ωστόσο, η γκάμα των εκδόσεών του πρόκειται να συμπληρωθεί μέσα στην επόμενη χρονιά.   

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

BMW iX3: Διέρρευσαν οι φωτογραφίες του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV των Βαυαρών

cars

GP Ιταλίας 2020: Pole position για Hamilton, κατήφορος δίχως τέλος για Ferrari

cars

Suzuki Across: Ένα Plug-in υβριδικό RAV4 με άλλα λογότυπα!

cars

Το θρυλικό Lada Niva επιστρέφει ανανεωμένο

cars

«Πολεμικό» Toyota Tundra έτοιμο για το τέλος του κόσμου

cars

Τρέμε Porsche, έρχεται η Hyundai!

cars

Στην Hyundai το εργοστάσιο της GM στη Ρωσία

cars

Έτσι θα είναι η νέα γενιά της Mercedes C-Class

cars

Εσύ, με ποιο μονοθέσιο F1 της Mercedes ταυτίζεσαι;

cars