CARSNEWS
AUTONEWS

Γάλλος serial killer εμφανίστηκε σε τηλεπαιχνίδι ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε 35 χρόνια

Ένας Γάλλος κατά συρροή δολοφόνος, που βίαζε θύματα ηλικίας μόλις 11 ετών εμφανίστηκε σε πασίγνωστη τηλεοπτική εκπομπή της χώρας, ενώ καταζητούνταν από την αστυνομία σχεδόν 35 χρόνια. Ο François Vérove έδειχνε χαλαρός καθώς συμμετείχε στην εκπομπή «Tout le monde veut prendre sa place» (Όλοι θέλουν να πάρουν τη θέση του).

Ο Vérove, συνταξιούχος αστυνομικός, έχει βιάσει τουλάχιστον τρεις ανήλικες – και πιστεύεται ότι έχει διαπράξει 31 δολοφονίες και βιασμούς μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Η πιο διαβόητη περίπτωσή του αφορούσε την 11χρονη Σεσίλ Μπλοχ, η οποία βιάστηκε πριν δολοφονηθεί στο υπόγειο του διαμερίσματός της.

Ωστόσο, πάνω από δύο δεκαετίες αργότερα, εμφανίστηκε άνετος καθώς συνομιλούσε με τον δημοφιλή Γάλλο παρουσιαστή Nagui Fam στην εθνική τηλεόραση. Η συμμετοχή του στο γαλλικό τηλεπαιχνίδι αποκαλύφθηκε πρόσφατα από το περιοδικό Marianne.

Τα πλάνα δείχνουν τον κατά συρροή δολοφόνο να στέκεται χωρίς κανένα ίχνος ανησυχίας, καθώς ο παρουσιαστής τον συστήνει ως «Φρανσουά από τη La Grande-Motte». Ο συνταξιούχος αστυνομικός έλαβε μέρος στην εκπομπή το 2019, και σε βίντεο που δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ εμφανίζεται να αστειεύεται με τον παρουσιαστή, κερδίζοντας κάποιες στιγμές το χειροκρότημα του κοινού.

📺🇫🇷 FLASH – Le tueur et violeur en série François Vérove, connu sous le nom du “Grêlé”, a participé anonymement à l’émission “Tout le monde veut prendre sa place” sur France 2 en 2019. (Marianne) pic.twitter.com/YSrHKoS1nw

— Mediavenir (@Mediavenir) March 12, 2024

Στον serial killer είχε δοθεί από τον Τύπο το παρατσούκλι «Le Grele» ή «Ο άντρας με τα σημάδια».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Vérove μίλησε για την ζωή του ως αστυνομικός και εξήγησε πώς ήταν αστυφύλακας πριν ενταχθεί στην έφιππη αστυνομία και στη συνέχεια σε μια ταξιαρχία μοτοσικλετών τη δεκαετία του ’80.

Σε ένα γύρο ερωτήσεων, ο Vérove απέτυχε να απαντήσει σωστά σε δύο ερωτήσεις γενικών γνώσεων σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους εμβολιασμούς κατά της φυματίωσης και αποκλείστηκε από το παιχνίδι.

Η αυτοκτονία

Το σκοτεινό παρελθόν του Vérove ήρθε στο φως όταν αυτοκτόνησε το 2021. Μετά το θάνατό του, αστυνομική έρευνα τον συνέδεσε με 31 βιασμούς και δολοφονίες που διέπραξε στο Παρίσι.

Ο Vérove, 59 ετών τότε, άφησε ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο διαμέρισμα όπου πήρε υπερβολική δόση φαρμάκων, λέγοντας στη σύζυγό του ότι ότι «η τρελή οργή που κουβαλούσε μέσα του τον έκανε εγκληματία». «Υπήρχαν στιγμές που δεν άντεχα και έπρεπε να καταστρέψω, να σπιλώσω, να σκοτώσω κάποιον αθώο».

Στην επιστολή του, μιλούσε για «παρορμήσεις του παρελθόντος», ισχυριζόμενος ότι τα χρόνια που ακολούθησαν είχε καταφέρει να τις θέσει «υπό έλεγχο». Παραδέχθηκε δολοφονίες, χωρίς ωστόσο να αναφέρει λεπτομέρειες για τα θύματα ή τις εκάστοτε συνθήκες, ενώ δήλωσε ότι δεν είχε διαπράξει κανένα έγκλημα μετά το 1997.

Related Articles

Lamborghini Urus: Έφτασε ήδη το πρώτο ορόσημο των 15.000 αυτοκινήτων!

cars

Ας γνωρίσουμε τα αυτοκίνητα ασφαλείας της F1 για το 2021.

cars

Η Prodrive φέρνει το αναβαθμισμένο Hunter T1+ στο Dakar.

cars

Η Mini επιβεβαίωσε το ηλεκτρικό και σκληροπυρηνικό, JCW GPE.

cars

Η BRM ανασταίνει την Type 15 με τον απίστευτο twin-supercharged V16!

cars

Μercedes GLC Coupe 300d 4Matic. Mε έντονα σπορ διάθεση

cars

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Έπειτα από 687 μέρες ο Γιαννακόπουλος επέστρεψε στο ΟΑΚΑ

cars

Η Opel ετοιμάζεται για το νέο Astra.

cars

Αυτό είναι το νέο Ford Bronco;

cars