CARSNEWS
NEW MODELS

Δύο νέοι μεγάλοι Ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα

Την κατασκευή 2 ποδηλατόδρομων ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, κατά την εκδήλωση ποδηλατικής βόλτας που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στην πλατεία Κοτζιά, μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και πλήθος αιρετών.

Ο Υπουργός υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα των «πράσινων» μετακινήσεων για την Κυβέρνηση, υπενθύμισε ότι την ερχόμενη Παρασκευή, στις 5 Ιουνίου -που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- ο Πρωθυπουργός, θα παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο της μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση με οικολογικό μπόνους για τους αγοραστές ηλεκτρικών ποδηλάτων. 

Ποδηλατόδρομος 1

 Φάληρο –  Γκάζι – Κηφισιά

Ο εν λόγω ποδηλατόδρομος ανήκει σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο διαδρομών ποδηλάτου, από τον  Φαληρικό Όρμο έως και την Κηφισιά. Το έργο κρίνεται βασικής σημασίας για το λεκανοπέδιο Αττικής και αποτελεί μια από τις βασικές κατευθύνεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που θεσμοθετήθηκε το 2014 και έχει μείνει ημιτελές αφού κατασκευάστηκε μόνο το νότιο τμήμα με μήκος διαδρομής 10 km, δηλαδή το σκέλος «Φάληρο – Γκάζι». Το Βόρειο Τμήμα «Γκάζι – Κηφισιά»,  του οποίου την ολοκλήρωση ανήγγειλε σήμερα ο κ. Χατζηδάκης, ενώ διαθέτει ολοκληρωμένη μελέτη εφαρμογής – με τεύχη δημοπράτησης – έχει εξαγγελθεί πολλές φορές αλλά δεν εντάχθηκε σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Σήμερα, πλέον, ενταγμένο σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με προϋπολογισμό 7.000.000€ βαίνει προς άμεση δημοπράτησή του με ολοκλήρωση -έκτοτε- σε 18-20 μήνες. 

Ποδηλατόδρομος 2

Μετρό Κατεχάκη – Πολυτεχνειούπολη/Πανεπιστημιούπολη -Ευαγγελισμός

Αφορά σε διαδρομή μορφής «πετάλου» που ξεκινάει από τον σταθμό Μετρό Κατεχάκη και διατρέχει το Πάρκο Γουδή, την Πολυτεχνειούπολη,  την Πανεπιστημιούπολη, το Πάρκο Ιλισίων και καταλήγει στο Σταθμό Μετρό Ευαγγελισμός. Το μήκος του ποδηλατοδρόμου είναι περίπου 10 km. Με αυτόν τον σχεδιασμό  αξιοποιείται και συνδέεται και ο υφιστάμενος ποδηλατόδρομος της Πολυτεχνειούπολης, μήκους περίπου 4 km. Και αυτός  ο ποδηλατόδρομος αποτελεί έργο βασικής σημασίας για το λεκανοπέδιο Αττικής καθώς προβλέπεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που θεσμοθετήθηκε το 2014. Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι πλέον  ενταγμένο έργο σε Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, με προϋπολογισμό 3.000.000€ και μετά τη δημοπράτησή του μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 15 – 18 μήνες. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Hyundai Tarlac είναι ένα pickup που λατρεύει τα δύσκολα

cars

O Koenigsegg αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες για την CC850 των 1.400 PS (video)

cars

Τι ζημιά προκαλείται στο αυτοκίνητό σου αν βάλεις λάθος καύσιμο! (Video)

cars

BYD: Ανακοινώθηκαν οι τιμές των ηλεκτρικών Han, Atto 3 και Tang στη Γαλλία

cars

Θα κατασκευαστεί η Aston Martin V12 Speedster

cars

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ σκίζουν λάστιχα αυτοκινήτων (Video)

cars

H Renault αναζητά συνεργασίες με τη Daimler!

cars

Τρομακτικό δυστύχημα στο Μεξικό κόβει την ανάσα (Video)

cars

Στα 9.000 ευρώ η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη Γερμανία

cars