CARSNEWS
MOTONEWS

Είναι επίσημο! – Ο Marc Marquez στη Gresini Ducati

Είναι επίσημο! - Ο Marc Marquez στη Gresini Ducati
  • Διαβάστηκε από 1.475 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/10/2023

Ο Marc Marquez θα βρίσκεται στην Gresini Ducati του χρόνου. Θα ξαναδούμε τον παλιό Marc Marquez, των 8 Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων πάνω στην ισχυρότερη μοτοσυκλέτα του Grid; Ή έχει φτάσει η ώρα της νέας γενιάς;

Αυτό που ξεκίνησε ως φήμη πριν λίγους μήνες, έγινε βεβαιότητα πριν λίγες εβδομάδες και πλέον έπεσαν οι τελευταίες υπογραφές και είναι επίσημο. Ο Marc Marquez, o 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής που έλυσε το συμβόλαιό του με τη Honda την προηγούμενη εβδομάδα, υπέγραψε τώρα με την ομάδα Gresini Racing της Ducati.

Μετά τον τραυματισμό και την απουσία του Marquez στις αρχές του 2020, η Honda εισήλθε στο χειρότερο στάδιο της πορείας της στα MotoGP, με τη μοτοσυκλέτα να αποδεικνύεται μη ανταγωνιστική σε σχέση με τους Ευρωπαίους που δυνάμωναν Grand Prix με το Grand Prix και ακόμα και όταν ο Ισπανός πολυπρωταθλητής επέστρεψε δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση.

Μετά από φήμες και διαβουλεύσεις μηνών, ο Μarquez πήρε την απόφασή του και έφυγε από τη Honda, με την οποία ήταν μαζί καθόλη την διάρκεια της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία (από το 2013) και από σήμερα το πρωί ο Ισπανός ανήκει στο δυναμικό της Gresini Ducati, δίπλα στον αδερφό του, Alex Marquez.

«Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα πρόκληση», ανέφερε ο Marquez. «Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση γιατί πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή από κάθε άποψη. Αλλά κάποιες φορές είναι σημαντικό να βγαίνεις από τη ζώνη ασφαλείας σου και να βάζεις τον εαυτό σου σε νέα μονοπάτια ώστε να αναπτυχθείς. Ξέρω ότι θα πρέπει να προσαρμόσω το στυλ οδήγησής μου σε κάποια σημεία και δεν θα είναι εύκολο. Αλλά είμαι σίγουρος ότι ολόκληρη η ομάδα της Gresini θα με βοηθήσει πολύ. Ανυπομονώ να γνωρίσω την ομάδα και να αρχίσω να δουλεύω μαζί τους».

 

Related Articles

Honda: Κατασκευάζει αερόσακο που τυλίγει τον αναβάτη

cars

Η Honda του 1978 που μεταμορφώθηκε σε «First Born»

cars

WorldSBK 2024 – Jerez Winter Test, Ημέρα 2η

cars

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024: Η μεγαλύτερη και πιο πλούσια που έγινε ποτέ

cars

Κ. Λαγουβάρδος: «Ανεπίτρεπτη παρερμηνεία Bloomberg για καύσωνα μετά τον 15αυγουστο»

cars

H ψυχροπολεμική ιστορία του Έρνεστ Ντέγκνερ που έδωσε το όνομά του σε δύο στροφές της Σουζούκα

Bury

EMOOV V9: 90 χλμ. / ώρα τελική για σβέλτες μετακινήσεις

cars

Αυτή είναι η ισχυρότερη Vespa παραγωγής όλων των εποχών

cars

Συγκλονιστικό βίντεο: Ισραηλινός αστυνομικός καταδιώκει σε αυτοκινητόδρομο δύο άνδρες της Χαμάς και τους σκοτώνει

cars