CARSNEWS
NEW MODELS

Εκτός Ευρώπης το Suzuki Jimny

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ινδικό αυτοκινητικό Τύπο, οι ιθύνοντες της Suzuki πρόκειται να σταματήσουν την πώληση του Jimny στην ευρωπαϊκή αγορά, εξαιτίας της αδυναμίας του κινητήρα του να πληροί τα όρια προστασίας του περιβάλλοντος που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, ο 1.5 βενζινοκινητήρας του Jimny έχει μέση τυποποιημένη τιμή  διοξειδίου του άνθρακα 154 g/km (κατά πρωτόκολλο «NEDC») ή 178 g/km (κατά πρωτόκολλο «WLTP»).

Οι τιμές αυτές επηρεάζουν σημαντικά τον μέσο όρο στην γκάμα των μοντέλων της Suzuki και η επιβολή προστίμων από την Ε.Ε. προς την εταιρεία είναι δεδομένη, καθώς το Jimny είναι δημοφιλές και οι πωλήσεις του είναι αυξημένες. Συνεπώς, η λύση που σκέφτηκαν τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας είναι να σταματήσουν να εισάγουν το Jimny στη Γηραιά ήπειρο από το 2021, για να αποφύγουν το οικονομικό κόστος.

Βεβαίως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Jimny θα εξακολουθήσει να διατίθεται στην Ευρώπη ως μικρό επαγγελματικό βαν, καθώς σε αυτή την κατηγορία οχημάτων τα όρια εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι το ίδιο αυστηρά. Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι άνθρωποι της Suzuki δεν αποκλείουν να επαναφέρουν το (θρυλικό μεταξύ των φίλων της εκτός δρόμου κίνησης) μοντέλο στην Ευρώπη με άλλον κινητήρα, ωστόσο δεν προσδιόρισαν πότε θα γίνει αυτό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επαγωγική φόρτιση για την Jaguar I-Pace

cars

Το Cupra el-Born είναι το πιο σπορ ηλεκτρικό του VW Group (video)

cars

Το νέο Hyundai SantaFe σπάει το σχεδιαστικό κατεστημένο

cars

McLaren Elva: Μια βροχή (δεν) την σώζει

cars

Δοκιμάζουμε τη νέα, hi-tech και πρακτική Mercedes-Benz GLA 200

cars

Μια Ferrari Mondial πολύ σκληρή για να πεθάνει

cars

BMW R18: Ό,τι πιο retro και luxury μπορεί να αγοράσει κανείς! (Video)

cars

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την εορταστική περίοδο

cars

Mitsubishi Outlander PHEV: Μηδενικός φόρος για εταιρικούς χρήστες

cars