CARSNEWS
NEW MODELS

Οι Jeep και Suzuki ελέγχονται για αλά dieselgate ζαβολιές

Το θέμα με τους «πειραγμένους» πετρελαιοκινητήρες και τα συστήματα καταστολής ρύπων επανέρχεται συνεχώς με νέους ύποπτους της Jeep και Suzuki. Και αυτή την φορά οι καταγγελίες έρχονται από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρχές της Ολλανδίας με το πόρισμα να δείχνει πως οι εκπομπές ρύπων βρίσκονται σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα.

Οι μετρήσεις έγιναν σε diesel έκδοσης Grand Cherokee και Vitara και έδειξαν πως οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) ήταν πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Το θέμα αφορά έμμεσα και την Fiat αφού πρόκειται για μηχανικά σύνολα δικής της παραγωγής.

Το θέμα θα φτάσει και μέχρι τις εισαγγελικές αρχές, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών της Ολλανδίας Stientje van Veldhoven και σύμφωνα με το πρακτορείο Automotive News.

Οι ολλανδικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε συστάσεις και στην περίπτωση μη συμμόρφωσης θα ξεκινήσει διαδικασία ανάκλησης της χορήγησης έγκρισης τύπου για την Ευρώπη. Εδώ να πούμε πως σύμφωνα με το σύστημα της ΕΕ αν ένα αυτοκίνητο δεν έχει πάρει έγκριση τύπου από μια χώρα μπορεί να επικαλεσθεί το γεγονός αυτό οποιαδήποτε (χώρα) και να διακοπεί η διάθεση του μοντέλου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Βαριά καμπάνα για την Racing Point από τη FIA

cars

MEGA TEST: Συγκρίνουμε οκτώ SUV πόλης

cars

Ένα Video που συγκλονίζει: Μια βόλτα στις μητροπόλεις του κόσμου στην εποχή της καραντίνας

cars

Δεν υπάρχει! Δέθηκε με ταινία σε Mustang και πήγε με 150 km/h (Video)

cars

Η Aston Martin DBX θα κατασκευάζεται σε ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο

cars

Οι Κινέζοι ενώνουν Mercedes και Volvo

cars

Μία Alfa Romeo Giulia από ανθρακόνημα: Έρωτας με την πρώτη ματιά!

cars

Ventilators και από τους υποκατασκευαστές της General Motors

cars

Ο κορονοϊός αδειάζει τους δρόμους στην Κίνα (Δορυφορικές Εικόνες)

cars