CARSNEWS
NEW MODELS

«Ελαστικές» ζάντες από την Michelin και την Maxion Wheels (Video)

Λύση στο πρόβλημα της φθοράς που μπορεί να προκαλέσουν οι κακοτεχνίες του οδοστρώματος τόσο στις ζάντες ενός αυτοκινήτου όσο και στα ελαστικά επιχειρεί να δώσει η Michelin σε συνεργασία με την Maxion Wheels.

Η γαλλική εταιρεία παρουσιάζει ζάντες οι οποίες  διαθέτουν ελαστικά μέρη αποκτώντας την ικανότητα να απορροφούν ένα μέρος των δυνάμεων που αναπτύσσονται κατά το πέρασμά τους πάνω από λακκούβες.

Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η πρόκληση ζημιών τουλάχιστον στα εξωτερικά μέρη των ζαντών και των ελαστικών τα οποία είναι τα πλέον εκτεθειμένα.

Σε τεχνικό επίπεδο, η «ελαστικότητα» των ζαντών επιτυγχάνεται με την προσθήκη ελαστικώνδακτυλίων, οι οποίοι και περικλείουν τα πλευρικά τους τμήματα.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη ιδιότητα των «ελαστικών» ζαντών δεν μειώνει μόνο τις πιθανότητες πρόκλησης μιας ενδεχόμενης πρόωρης φθοράς αλλά βελτιώνει σημαντικά και την ποιότητακύλισης καθώς ένα μέρος των δυνάμεων ή αν προτιμάτε των κραδασμών απορροφώνται από τα ελαστικά μέρη της ίδιας της ζάντας προτού καταλήξουν στην ανάρτηση του αυτοκινήτου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

512.000 ευρώ για ένα ρολόι Bugatti!

cars

Toyota Prius: Έρχονται νέα εξαρτήματα από την Gazoo Racing χάρη στην TRD

cars

Οδηγούμε στην Ελλάδα το σούπερ σπάνιο Fiat 750 Abarth Zagato

cars

To πρώτο αυτοκίνητο της Sony βγήκε στους δρόμους (Video)

cars

Τελικά η έκθεση της Γενεύης θα γίνει κανονικά;

cars

Η Aston Martin παρουσιάζει τους εξωτερικούς καθρέφτες του μέλλοντος

cars

H BAIC διπλασιάζει το μερίδιό της στην Daimler AG

cars

GP Σάο Πάολο: Το grid του μεγάλου αγώνα

cars

Αυτά είναι τα σχέδια του πρώτου Ford Bronco

cars