CARSNEWS
NEW MODELS

Επετειακή έκδοση «Le Mans» για τη McLaren 720S

Ήταν Κυριακή 18 Ιουνίου 1995 όταν η McLaren κέρδισε τις «24 Ώρες του Le Mans» εκείνης της χρονιάς με την F1 GTR και πλήρωμα τους Yannick Dalmas, J.J. Lehto και Manasori Sekiya. Για να τιμήσει την επέτειο συμπλήρωσης 25 ετών από τότε, η βρετανική εταιρεία δημιούργησε την 720S «Le Mans», μια συλλεκτική έκδοση του μοντέλου, η οποία θα κατασκευαστεί μόνο σε 50 αριθμημένες μονάδες.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, το αμάξωμα των συγκεκριμένων αυτοκινήτων θα είναι βαμμένο σε πορτοκαλί ή «γκρι Sarthe» χρώμα και θα διαθέτουν τμήματα βαμμένα σε απόχρωση ««Ueno Grey» αλλά και από ανθρακόνημα. Επίσης, θα υπάρχει το λογότυπο για τα 25 χρόνια και η οροφή θα είναι βαμμένη μαύρη. Οι τροχοί τους θα είναι σχεδιασμένοι ειδικά για την περίσταση, ώστε να θυμίζουν αυτούς της αγωνιστικής F1 GTR, ενώ οι δαγκάνες του συστήματος πέδησης θα είναι σε χρυσαφί χρώμα.

Εσωτερικά, θα υπάρχουν αγωνιστικού τύπου καθίσματα, η στεφάνη του τιμονιού θα διαθέτει κίτρινο δείκτη στην κορυφή της, όταν οι τροχοί είναι σε ευθεία, και λογότυπο για τα 25 χρόνια, επίσης. Η 720S «Le Mans» δεν θα διαφοροποιείται αναφορικά με τη μέγιστη ισχύ της και τις επιδόσεις. Θυμίζουμε ότι ο τετράλιτρος V8 twin turbo κινητήρας της αποδίδει 717 PS/7.250 rpm και επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0-100 km/h σε 2,9 sec.

Η F1 GTR με τον αριθμό 59 με την οποία η McLaren κέρδισε τις «24 Ώρες του Le Mans» το 1995.

Η F1 GTR με τον αριθμό 59 με την οποία η McLaren κέρδισε τις «24 Ώρες του Le Mans» το 1995.

Η τιμή καθενός από τα 50 συλλεκτικά οχήματα έχει οριστεί στις 254.500 λίρες στερλίνες (περίπου 283.000 ευρώ). Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει και τα πρώτα οχήματα θα αρχίσουν να παραδίδονται από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

O ήχος της σιωπής για τα ηλεκτροκίνητα Skoda

cars

Η Hyundai με το βλέμμα στο «μετά»

cars

O Fernando Alonso οδηγεί το νέο Toyota Hilux (video)

cars

AUDI RS: Η φιλοσοφία πίσω από την κατασκευή των πανίσχυρων Audi

cars

Απίστευτο: Έφτιαξε simulator χρησιμοποιώντας ένα κανονικό VW Golf 7 (Video)

cars

BMW iX3: Διέρρευσαν οι φωτογραφίες του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV των Βαυαρών

cars

Το 2020 οι πωλήσεις του Nissan GT-R50 by Italdesign

cars

Έτσι θα είναι το επανασχεδιασμένο Opel Corsa (photos)

cars

Η Volvo αναθεωρεί τις ετήσιες πωλήσεις της

cars