CARSNEWS
NEW MODELS

ΗΠΑ: Η νόμιμη χρήση μαριχουάνας αυξάνει τα τροχαία δυστυχήματα

Ένα ακόμα πρόβλημα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξαιτίας της απελευθέρωσης σε ορισμένες από αυτές της χρήσης μαριχουάνας.

Έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας συνδέει τη νόμιμη χρήση μαριχουάνας με την πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων καθιστώντας σαφείς τη συνέπειες της στην οδική ασφάλεια.

Η έρευνα εστιάζει στην πολιτεία της Washington, όπου η χρήση μαριχουάνας απελευθερώθηκε το 2012. Την αμέσως επόμενη χρονιά το ποσοστό των οδηγών που έχασαν τη ζωή τους σε ένα τροχαίο δυστύχημα και βγήκαν θετικοί στη χρήση της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας αυξήθηκε από το 8,8% στο 14%, ενώ τέσσερα χρόνια μετά και ειδικότερα το 2017 είχε υπερδιπλασιαστεί φτάνοντας στο 21,4%.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι ένας στους τέσσερις οδηγούς που εμπλέκεται σε ένα τροχαίο δυστύχημα στην πολιτεία της Washington έχει κάνει χρήση μαριχουάνας, είτε εντός είτε εκτός των επιτρεπτών ορίων.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 11 πολιτείες που έχουν απελευθερώσει τη χρήση μαριχουάνας με τις επτά από αυτές να θέτουν λιγότερο ή περισσότερο αυστηρά όρια.

Σε 22 πολιτείες η χρήση επιτρέπεται μόνο για ιατροφαρμακευτικούς σκοπούς, ενώ στις υπόλοιπες 17 πολιτείες θεωρείται παράνομη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Fiat ανασταίνει τον Elvis με διαφημιστικό σποτ (Video)

cars

Η νέα Mercedes C-Class θα μοιάζει οριστικά με μια μικρή S-Class

cars

Πανέμορφο! Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του Abarth 500e (photos)

cars

Honda: Υπό αίρεση η παραμονή της στη Formula 1

cars

Το εξηλεκτρισμένο Nissan Kicks e-Power θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη

cars

Mercedes-Benz S-Class 2021: To νέο σημείο αναφοράς

cars

Αυτό είναι το πιο «κακό» Toyota Hilux του κόσμου!

cars

Δεν θα καθυστερήσει πολύ το Tesla Gigafactory στη Γερμανία

cars

Σπάνια McLaren Senna διαλύεται στους δρόμους του Μονακό

cars