CARSNEWS
AUTONEWS

Renault, Nissan και Mitsubishi συμφώνησαν σε νέο πλαίσιο συνεργασίας.

Εδώ και κάποιους μήνες η συμμαχία Renault, Nissan και Mitsubishi διανύει μία περίοδο κρίσης. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτή η περίοδος ξεκίνησε με την σύλληψη του Carlos Ghosn αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, παρά τις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με την απόσχιση της Nissan από το group, οι 3 εταιρίες συμφώνησαν σε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας που έχει σκοπό να ενισχύσει την συμμαχία και να την θωρακίσει για το μέλλον. Ένα πλαίσιο στο οποίο βασική παράμετρος είναι ότι θα αυξηθούν οι συνέργειες ανάμεσα στις εταιρίες αλλά παράλληλα, θα διατηρηθεί η ανεξαρτησία τους.

Έτσι, ανακοινώθηκε πως οι τρεις μάρκες θα υιοθετήσουν ένα μοντέλο τύπου “ηγέτης-ακόλουθος” για την εξέλιξη μελλοντικών αρχιτεκτονικών, κινητήριων συνόλων και τεχνολογιών, με βάση το οποίο κάθε φίρμα θα αναλαμβάνει να ηγηθεί της εξέλιξης σε διαφορετικούς τομείς. Για παράδειγμα, εφόσον η Nissan εξειδικεύεται στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, θα αναλάβει την εξέλιξη αμιγώς ηλεκτρικών powertrains ενώ η Mitsubishi θα τεθεί επικεφαλής στα plug-in υβριδικά συστήματα. Θα υπάρχει συνεργασία φυσικά, αλλά μία εταιρία θα έχει την ευθύνη.

Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η απόφαση για κάθε μάρκα να είναι “υπόδειγμα” για μία συγκεκριμένη περιοχή: Η Nissan για την Κίνα, η Renault για την Ευρώπη και η Mitsubishi για την Νοτιοανατολική Ασία. Τέλος, οι 3 εταιρίες συμφώνησαν να συμψηφίσουν τους στόλους τους για τους σκοπούς του υπολογισμού του μέσου όρου εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη. Με πιο απλά λόγια, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίζει τις Renault, Nissan και Mitsubishi ως μία οντότητα αναφορικά με τις εκπομπές CO2 τους και την επιβολή τυχόν προστίμων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford. Kαι με 0% επιτόκιο και με 8 χρόνια εγγύηση

cars

Ford Mustang Mach 1. Έρχεται με σκοπό την απόλαυση

cars

Η Genesis αποκαλύπτει το GV80!

cars

BMW. Σε πλήρη εξέλιξη ο εξηλεκτρισμός της

cars

Παγκόσμια ανησυχία για άμεση επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – «Η Τεχεράνη μετακινεί πυραύλους»

cars

Νέο Audi Q2. Ώρα για ανανέωση

cars

Συνετρίβησαν δύο ιαπωνικά ελικόπτερα που συμμετείχαν σε ανθυποβρυχιακή άσκηση – Ένας νεκρός, 7 αγνοούμενοι

cars

Bentley Bentayga Hybrid. Πολυτέλεια και υψηλή τεχνολογία

cars

Το νέο Range Rover Evoque είναι πολυτελές, υπερσύγχρονο και εξηλεκτρισμένο

cars