CARSNEWS
AUTONEWS

Η ιστορική Vanwall ξαναζεί με 6 “νέα” μονοθέσια!

Ζούμε σε περίεργες εποχές. Στην εποχή που μπορούν να συνυπάρχουν η τεχνολογία με το “old-school”. Στην εποχή που μία νεογέννητη εταιρία είναι ταυτόχρονα μία από τις πιο επιδραστικές στην βιομηχανία του αυτοκινήτου αλλά υπάρχει χώρος και για την αναβίωση μίας ιστορικής μάρκας όπως η Vanwall, που ανακοίνωσε ότι επιστρέφει μέσω του “παράθυρου” των continuation μοντέλων.

Η Vanwall έκανε τα πρώτα της βήμα στην Formula 1 στις αρχές της δεκαετίας του ’50 και μέχρι τα τέλη της ίδιας δεκαετίας και πιο συγκεκριμένα το 1958, είχε καταφέρει να κατακτήσει το πρώτο (και μοναδικό για την ίδια) Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στην ιστορία της F1 με τους Stirling Moss και Tony Brooks να κατακτούν από 3 νίκες έκαστος. Δεν προκαλεί εντύπωση λοιπόν ότι το αγωνιστικό με το οποίο επιστρέφει η Vanwall είναι εκείνης της χρονιάς, το θρυλικό πλέον, VW 5. Σύμφωνα με την αγγλική εταιρία, κάθε ένα από τα 6 μόλις continuation αγωνιστικά, απαιτεί “χιλιάδες ώρες” για να κατασκευαστεί καθώς αποτελεί μία ακριβής αναπαραγωγή του μονοθεσίου από τα τέλη των ‘60s και αυτό δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και για τον κινητήρα του VW 5 που είναι, όπως οφείλει ιστορικά ένας 2,5-λιτρος με 280 ίππους που πήρε ξανά πνοή χάρη στα πρωτότυπα σχέδια. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η ανάρτηση αποτελεί έργο του μεγάλου Colin Chapman ενώ για το σύστημα πέδησης, η Vanwall γύρισε την πλάτη στα… παραδοσιακά ταμπούρα για ένα σετ δισκόφρενων που εξελίχθηκαν από την ίδια.

Για την σεζόν του 1958, το VW 5 αναβαθμίστηκε με νέα αγωνιστικά ελαστικά της Dunlop, νέους τροχούς στον πίσω άξονα, ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και βελτιωμένη αεροδυναμική (δια χειρός Frank Costin) και όπως είναι φυσικό, όλες αυτές οι αναβαθμίσεις θα ενσωματωθούν στα continuation αγωνιστικά που θα κατασκευαστούν. Κάθε ένα από αυτά, κοστίζει 1.65 εκατομμύρια λίρες (κάτι παραπάνω από €1.8 εκατομμύρια) και η Vanwall θα κατασκευάσει 6 μονοθέσια – τα 5 θα γίνουν διαθέσιμα στο κοινό και το 6ο θα μείνει στην κατοχή της εταιρίας.

The post Η ιστορική Vanwall ξαναζεί με 6 “νέα” μονοθέσια! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

MasterChef: Το ψάρι τον… έκαψε και τον ανάγκασε να παραδώσει τη μαύρη ποδιά

cars

Opel Corsa Ultimate. Νέα έκδοση

cars

Η έκδοση παραγωγής του Czinger 21C είναι ταχύτερη από το πρωτότυπο!

cars

Άνδρας αναμένει την εκτέλεσή του στο Μιζούρι – Έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία της ξαδέλφης και της συζύγου του

Bury

Hyundai Kona Electric. Έχει επιχειρήματα

cars

Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια του Ιράν – Εξομαλύνεται η κατάσταση στις αερομεταφορές

Bury

Χειροπέδες σε τρία άτομα που έπνιξαν πέντε μετανάστες, πετώντας τους στη θάλασσα

cars

Κατρίνης: «Πέρα από την κ. Ασημακοπούλου, εκτεθειμένη είναι και η κυβέρνηση»

cars

Mini John Cooper Works στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring

cars