CARSNEWS
F1 & RACES

Η Andretti απαντά στην απαξίωση από την F1

Η ομάδα του Μάικλ Αντρέτι απάντησε ψύχραιμα στο «χαστούκι» της Formula 1 και στην προσπάθειά του να γίνει η 11η ομάδα του grid.

Ένταση έχει προκληθεί στον κόσμο της Formula 1 τις τελευταίες ώρες μετά την απόφαση να μην γίνει επέκταση του grid από δέκα σε έντεκα ομάδες. Η FOM εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημοποιεί πως απέρριψε την αίτηση της Andretti Cadillac για να εισέλθει στο σπορ.

Η είδηση αυτή απογοήτευσε την πλειονότητα των φίλων του σπορ που περίμεναν με ανυπομονησία να δουν τι μπορεί να προσφέρει μια νέα ομάδα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Στέφανο Ντομενικάλι, η Andretti δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερη αξία στη Formula 1.

Όλοι περιμέναμε να δούμε ποια θα ήταν η αντίδραση από την πλευρά του Μάικλ Αντρέτι και της ομάδας του. Λίγες ώρες μετά την απόρριψη από την FOM, η Andretti Cadillac εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση.

Andretti Cadillac

Φωτογραφία: redbulletin/X

«Η Andretti Cadillac εξέτασε την ανακοίνωση που δημοσίευσε η FOM και διαφωνεί κάθετα με το περιεχόμενό της. Η Andretti και η Cadillac είναι δύο πολύ επιτυχημένοι οργανισμοί που ήθελαν να γίνουν μια αυθεντική εργοστασιακή αμερικανική ομάδα στη Formula 1, αγωνιζόμενοι μαζί με κορυφαίες ομάδες. Είμαστε περήφανοι για τη σημαντική πρόοδο που έχουμε ήδη κάνει εξελίσσοντας ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο και μια μονάδα ισχύος με μία πολύ έμπειρη ομάδα μηχανικών. Η Andretti Cadillac επιθυμεί να αναγνωρίσει και να ευχαριστήσει όλους τους φίλους της για τη στήριξη».

Η απόφαση απόρριψης της Andretti Cadillac έρχεται λίγους μήνες μετά την έγκριση της FIA, καθώς πληρούσε τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που είχαν τεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εργοστάσιο της Andretti δούλευαν ήδη 180 άτομα στο μονοθέσιο του 2025.

Φωτογραφίες: tomerrico/X

Related Articles

Οι ομάδες δεν θα έχουν λόγο στο νέο καλεντάρι της F1

cars

Χάμιλτον: «H FIA πρέπει να θέσει όρια στη Red Bull»

cars

Προσπαθεί να σώσει σεζόν με 15-18 GP η F1

cars

Χάμιλτον και Mercedes στην κορυφή των δεύτερων δοκιμών, πριν τον κατακλυσμό στο GP του Καναδά

cars

Ο Verstappen προειδοποιεί: Οι κανονισμοί για το 2026 θα δημιουργήσουν «τραγικά» μονοθέσια!

cars

Ο Brad Pitt θα υποδυθεί έναν πιλότο της Formula 1 στη νέα ταινία που πρωταγωνιστεί

cars

F1: Έως το 2026 στη McLaren ο Oscar Piastri

cars

Φόρμουλα 1: Η Ferrari ετοιμάζει «βόμβα» για το 2025 με τον Λιούις Χάμιλτον

cars

Formula 1: Ασταμάτητος ο Μαξ Φερστάπεν πήρε τη νίκη και στο Σίλβερστον

cars