CARSNEWS
AUTONEWS

Η Bentley επιστρέφει στο Pikes Peak με την Continental GT.

Η Bentley επιστρέφει στο Pikes Peak και αυτή τη φορά έχει κάτι πολύ διαφορετικό και θα μου επιτρέψεις, πολύ πιο ενδιαφέρον στο μυαλό της. Θέλει να κατακτήσει την κορυφή όχι με ένα SUV παραγωγής ή με μία “απλή” Continental GT όπως έκανε στο παρελθόν, αλλά με ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό το οποίο έχει προετοιμαστεί και βελτιωθεί ώστε να αντεπεξέλθει στη νέα πρόκληση.

Όπως φανερώνουν και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το αγωνιστικό με το οποίο θα λάβει μέρος στην θρυλική ανάβαση  η αγγλική φίρμα βασίζεται στην Continental GT3 αλλά έχει “φορέσει” ένα πολύ πιο επιθετικό bodykit που αποτελείται μεταξύ άλλων από μία εντυπωσιακή προσθήκη στο εμπρός μέρος και “την μεγαλύτερη πίσω αεροτομή που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μία Bentley”. Σε αυτά, πρόσθεσε τις απολήξεις της εξάτμισης που καταλήγουν στο πλάι του αυτοκινήτου, τον νέο διαχύτη και πιο σημαντικά, το γεγονός ότι ο 4-λιτρος, twin-turbo V8 κάτω από το καπό της Continental GT3 Pikes Peak λειτουργεί καταναλώνοντας συνθετικό καύσιμο, εκπέμποντας έως και 85% λιγότερους ρύπους σε σύγκριση με τον ίδιο κινητήρα και ένα συμβατικό καύσιμο.

Η ίδια η εταιρία αναφέρει ότι ακόμα και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές “δοκιμάζονται και αξιολογούνται διάφορα μείγματα καυσίμων” αλλά η απόφαση της να χρησιμοποιήσει συνθετικά καύσιμα δείχνει μία πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση για το μέλλον όχι μόνο των αγωνιστικών “ειδικών συνθηκών” όπως η Continental GT3 Pikes Peak, αλλά και για τα μοντέλα παραγωγής της εταιρίας. Το μόνο που μένει τώρα, είναι να δούμε αν η Bentley καταφέρει να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από το ρεκόρ στην κατηγορία Time Attack 1 ή αν προτιμάς, ένας χρόνος ταχύτερος από το 9:36,559 που κατάφερε πέρυσι ο David Donner πίσω από το τιμόνι μίας Porsche 911 GT2 RS Clubsport.

The post Η Bentley επιστρέφει στο Pikes Peak με την Continental GT. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέα Ford Mustang είναι ένα αληθινό «performance icon» μοντέλο

cars

Η Toyota “άρπαξε” τον Sebastien Ogier για το 2020!

cars

O Αϊ Βασίλης ταξιδεύει με στιλ φέτος!

cars

Seat. Κάνει δώρο τα καύσιμα ενός έτους για τα μοντέλα φυσικού αερίου

cars

Το Rimac Nevera είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό στον κόσμο!

cars

Έκρηξη πωλήσεων καινούργιων οχημάτων τον Οκτώβριο

cars

Νέο Hyundai i10. Ασφαλές και με υψηλή τεχνολογία

cars

Νέο Fiat 500X Connect. Η τεχνολογία με στιλ

cars

Η Mazda λανσάρει το υβριδικό MX-30 στην Ιαπωνία.

cars