CARSNEWS
AUTONEWS

Η Land Rover λανσάρει τα 3-κύλινδρα, plug-in υβριδικά Evoque και Discovery Sport.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον εξηλεκτρισμό, ούτε καν η πανδημία του COVID-19! Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αφορά την Land Rover που ενώ η αγορά είναι παγωμένη και ο κόσμος περιμένει να περάσουν τα χειρότερα και να αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα, λανσάρει τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport. Αμφότερες αποκτούν το χαρακτηριστικό “P300e” και εξοπλίζονται με έναν 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία ιόντων-λιθίου.

Ο 1500άρης βενζινοκινητήρας είναι ικανός για 200 ίππους ενώ ο ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα, βοηθά με 109 ίππους. Έτσι, η συνδυαστική απόδοση του συστήματος αγγίζει τα 309 άλογα και η ροπή τα 540 Nm. Χάρη σε αυτά τα νούμερα, το plug-in υβριδικό Evoque επιταχύνει τα 100 km/h σε 6,4 δευτερόλεπτα (το αντίστοιχο Discovery Sport χρειάζεται 6,6 δευτερόλεπτα) ενώ η ηλεκτρική αυτονομία των δύο νέων μοντέλων ορίζεται στα 66 και τα 62 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Παράλληλα, η μέση κατανάλωση στον κύκλο WLTP έχει μετρηθεί από τον κατασκευαστή στα 1,4 και τα 1,6 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το μοναδικό διαθέσιμο κιβώτιο είναι ένα 8-τάχυτο αυτόματο που παίζει και αυτό τον ρόλο του στην επίτευξη αυτών των επιδόσεων.

Το plug-in υβριδικό σύνολο της αγγλικής φίρμας προσφέρει στον οδηγό 3 διαφορετικά modes λειτουργίας: Στο “Hybrid”, ο βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Στο “EV”, τα SUV κινούνται μονάχα με τον ηλεκτροκινητήρα ενώ στο “Save”, δίνεται προτεραιότητα στον βενζινοκινητήρα ώστε να διατηρηθεί το φορτίο της μπαταρίας των 15 kWh για μελλοντική χρήση. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμες οι P300e εκδόσεις των Evoque και Discovery Sport στην χώρα μας, αλλά οι παραγγελίες έχουν ανοίξει στην Αγγλία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Google τιμά τη Διεθνή Ημέρα της Γης με ένα Doodle

Bury

Κίνηση τώρα: Κόλαση και σήμερα στον Κηφισό – Ακινητοποημένο όχημα στο ύψος της γέφυρας της Ιεράς Οδού

cars

Η Mini το κάνει όπως η Rolls-Royce με “πλευστά” καπάκια.

cars

Volvo XC40 T3 Auto R Design. Άνετο και απολαυστικό

cars

Hyundai – Δίνει το παρών στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου με φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα

cars

MasterChef: Το ψάρι τον… έκαψε και τον ανάγκασε να παραδώσει τη μαύρη ποδιά

cars

Nissan Qashqai. Αποκαλύφθηκε και στη χώρα μας

cars

Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στην απεργία της 17ης Απριλίου

Bury

Kia XCeed 1.5 T-GDi 160 PS iMT 48V Hybrid – Ολοκληρωμένη πρόταση

cars