CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mazda θα λανσάρει την δική της εκδοχή του Yaris στην Ευρώπη;

Η συνεργασία της Toyota με την Mazda σε τεχνικό επίπεδο φαίνεται πως θα αποκτήσει μία επιπλέον, εντελώς διαφορετική διάσταση καθώς οι φήμες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, αναφέρουν πως η τελευταία σκοπεύει να λανσάρει μία rebadged εκδοχή του Yaris Hybrid στην ευρωπαϊκή αγορά. Αν αποδειχθεί τελικά ότι οι πληροφορίες αυτές έχουν βάση, το μοντέλο θα προστεθεί στην λίστα με τα rebadged μοντέλα της Toyota που κυκλοφορούν στην αγορά από την Suzuki ενώ η πρόταση της Mazda θα αντικαταστήσει λογικά το Mazda2 που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το καλοκαίρι του 2014.

Φωτιά χωρίς καπνό δεν υπάρχει και στην προκειμένη περίπτωση τον ρόλο του καπνού πήρε μία εταιρική παρουσίαση που περιλαμβάνει την αναφορά σχετικά με ένα “OEM μοντέλο που θα βασίζεται στο Yaris THS” το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό μάλλον υποδηλώνει ότι το επερχόμενο μοντέλο θα κατασκευάζεται για την Mazda από την Toyota, πιθανότατα στο εργοστάσιο της τελευταίας στην Γαλλία και πως θα αντικαταστήσει το Mazda2 συμβάλλοντας στην προσπάθεια της Mazda να μειώσει δραστικά τον μέσο όρο εκπομπών ρύπων του στόλου της. Η είδηση φαίνεται πως επιβεβαιώνεται από την Mazda Αγγλίας που δήλωσε σχετικά:

Ως μέρος των μέτρων πολλαπλών λύσεων καταλήξαμε ότι το Toyota Hybrid System είναι μία ιδανική λύση για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της περιοχής.

Αυτή η συνεργασία είναι το αποτέλεσμα συζητήσεων με βάση της πολιτική συνεργασίας Toyota/Mazda για να χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά  τους πόρους και των δύο εταιριών με σεβασμό στην κάθε μάρκα και διαχειριστική ανεξαρτησία.

Με πιο απλά λόγια, ο εκπρόσωπος τύπου επιβεβαίωσε την συνεργασία ανάμεσα στις δύο μάρκες απλά χρησιμοποίησε περισσότερα λόγια και πιο πολύπλοκη σύνταξη. Η ουσία παραμένει ότι αν δεν αλλάξει κάτι, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα δούμε ένα Yaris με τα σήματα της Mazda να λανσάρεται στην αγορά. Να σημειώσουμε δε ότι ένα παρόμοιο deal αλλά αντίστροφα υπήρχε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με το Yaris να βασίζεται στο Mazda2 μέχρι που αμφότερα τα δύο μοντέλα αποσύρθηκαν λόγω χαμηλών πωλήσεων.

The post Η Mazda θα λανσάρει την δική της εκδοχή του Yaris στην Ευρώπη; first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οργή για την εκπαιδευτικό που κλείδωνε στην αποθήκη παιδικού σταθμού της Αλεξανδρούπολης τα ανήλικα ώστε να ηρεμήσουν

Bury

Το Dacia Spring είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό στην Γαλλία!

cars

Kosmocar. «Ηλεκτροκίνητη» στην 84η Δ.Ε.Θ.

cars

BMW M4 & M4 GT3. Μία για τον δρόμο και μία για την πίστα!

cars

Με τεχνολογία F1 ο διάδοχος της Porsche 918 Spyder;

cars

Honda Jazz e:HEV – Με νέα έκδοση Advance Sport

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε η κορυφαία «Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς»

cars

Το Hyundai Kona N πλησιάζει και έχει άγριες διαθέσεις.

cars

Rolls-Royce Cullinan by Mansory. Το δώρο που δεν τελειώνει…

cars