CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mercedes θα εγκαταλείψει το όνομα “EQ”

Η Mercedes ανακοίνωσε την “EQ” υπο-μάρκα της το 2016 και παρουσίασε το πρώτο μοντέλο αυτής της υπο-μάρκας τρία χρόνια αργότερα αλλά αν αληθεύει το δημοσίευμα γερμανικού μέσου, η εταιρία εξετάζει ήδη το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στην κατάργηση της. Όχι επειδή απέτυχε, αφού τα “EQ” αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes ανταποκρίνονται ή ξεπερνούν τις προσδοκίες της εταιρίας, αλλά επειδή εξυπηρέτησε τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε και δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

Η ”EQ” υπο-μάρκα δημιουργήθηκε ώστε να διαχωριστεί με σαφήνεια και επάρκεια η οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Mercedes. Ήταν ένας τρόπος να επικοινωνήσει η εταιρία στο αγοραστικό κοινό ότι αυτά τα αυτοκίνητα είναι διαφορετικά ή αν θέλεις, να σηματοδοτήσει την αρχή μίας νέας εποχής. Όταν η Mercedes σταματήσει να παράγει αυτοκίνητα με Μ.Ε.Κ. ο διαχωρισμός αυτός δεν θα είναι πλέον απαραίτητος και η “EQ” υπο-μάρκα θα έχει ολοκληρώσει την αποστολή της. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι τόσο θέμα αν θα καταργηθεί, όσο πότε, με το γερμανικό δημοσίευμα να αναφέρει πως το 2024 ίσως είναι η επικρατέστερη χρονιά για την έναρξη της σταδιακής κατάργησης.

Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι η Mercedes θα βάλει το όνομα “EQ” σε κάποιο συρτάρι και θα το ξεχάσει για πάντα. Τα δύο αυτά γράμματα θα εξαφανιστούν αργά ή γρήγορα από τα ονόματα των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας αλλά μάλλον θα συνεχίσουν να εμφανίζονται σε αξεσουάρ και υπηρεσίες που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση – βλ. wallboxes, υπηρεσίες φόρτισης όπως για παράδειγμα το δίκτυο που έχει προγραμματίσει να κατασκευάσει η Mercedes κ.ά. Τα αυτοκίνητα της εταιρίας από την άλλη, θα συνεχίσουν έτσι όπως τα μάθαμε. Η Mercedes έχει επενδύσει κεφάλαια ώστε ονόματα όπως A-Class, C-Class, E-Class και S-Class να είναι άμεσα αναγνωρίσιμα και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν. Απλά όσο περνούν τα χρόνια, τα ηλεκτρικά που ήταν η εξαίρεση θα είναι η κανόνας και αυτό θα αντικατοπτρίζεται και στο όνομα τους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Jeep Renegade και σε plug-in υβριδικό

cars

Nέα Skoda Octavia. Βελτιωμένη παντού

cars

Mercedes-Maybach GLS: Το νέο πρόσωπο της απόλυτης πολυτέλειας.

cars

McLaren Artura. Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της McLaren.

cars

Αυτοκίνητο της χρονιάς 2020 για την Ελλάδα. Το Peugeot 208 κατέκτησε τον τίτλο

cars

4 αρώματα για να μένετε αξέχαστη στο πέρασμά σας

Bury

Νέο Ford Kuga. Με τη χαμηλότερη κατανάλωση της κατηγορίας του

cars

Το CERN αποχαιρετά τον Πίτερ Χιγκς – «Ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος, μια απίστευτα εμπνευσμένη φιγούρα»

Bury

Ford. Πρωτοπορεί στην ασφάλεια των εργαζομένων στο οδικό δίκτυο

cars