CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mercedes-AMG One ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή!

Η “One” της Mercedes-AMG είναι ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή αφού έπειτα από συνεχόμενες καθυστερήσεις που προκάλεσαν ανησυχίες σε κάποιους ανθρώπους (πελάτες αλλά και υπεύθυνους στην εταιρία), ανακοινώθηκε ότι η πολυαναμενόμενη “F1 δρόμου” περνάει στο επόμενο στάδιο των δοκιμών – αυτό που περιλαμβάνει πραγματικές συνθήκες!

Ήταν αναμενόμενο ότι ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί το κινητήριο σύνολο μίας σύγχρονης F1, σχεδόν αναλλοίωτο, θα αντιμετώπιζε κάποιες δυσκολίες στην μετατροπή του εν λόγω powertrain για χρήση σε δημόσιους δρόμους. Υπάρχουν κανονισμοί εκπομπών ρύπων και θορύβου, υπάρχουν θέματα αξιοπιστίας, ευχρηστίας και πρακτικότητας ενώ ακόμα και κάτι τόσο απλό θεωρητικά, όσο ένα σταθερό ρελαντί, για έναν αγωνιστικό κινητήρα αποτελεί πρόκληση. Απ’ ότι φαίνεται όμως, οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρίας βρήκανε την άκρη και όχι μόνο τοποθέτησαν την τελική κινητήρια μονάδα στο αυτοκίνητο αλλά έδωσαν και το πράσινο φως για δοκιμές στην πίστα.

Να θυμίσουμε ότι το κινητήριο σύνολο της Mercedes-AMG One αποτελείται από έναν twin-turbo V6 με θερμοδυναμική απόδοση της τάξης του 43% (!) και 4 ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά, παράγουν περισσότερα από 1.000 άλογα! Η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κατασκευαστούν μονάχα 275 παραδείγματα και όλα έχουν ήδη πωληθεί παρά την τιμή που ξεκινά από τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Όσο για τις πρώτες παραδόσεις; Αυτές συνεχίζουν να είναι προγραμματισμένες για… κάποια στιγμή εντός του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Σταϊνμάιερ δεν θα συγχαρεί τον Πούτιν – Για «ψευδοεκλογές» κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών

cars

Το Audi Q2 βελτιώνεται και περνά το τεστ αποφυγής ταράνδου.

cars

Η νέα Jaguar XJ θα εστιάζει στην “παράδοση και την γαλήνη”!

cars

Ford F-150 Lightning: Ένα ηλεκτρικό pickup με ροπή 1.000+Nm και 0-100 σε 5 δευτερόλεπτα

cars

Skoda: Στα σκαριά το Karoq RS

cars

Audi SQ7 & SQ8: Διαθέσιμα και με V8 βενζινοκινητήρα 507 ίππων.

cars

Η Land Rover λανσάρει επιτέλους το Defender V8.

cars

Πώς θα μπορούσε να είναι ένα Jeep Renegade pick up;

cars

Ανατροπή στο Survivor με νέα ανακοίνωση Λιανού – Ο Γιώργος Παπαχαραλάμπους πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση

Bury