CARSNEWS
AUTONEWS

Η Renault “ανοίγει” τις εκπομπές CO2 της σε όποιον ενδιαφέρεται!

Διαβάζοντας τον τίτλο, μπορεί να αναρωτιέσαι τι εννοεί ο ποιητής; Τι πάει να πει “ανοίγει” τις εκπομπές CO2 της σε άλλες εταιρίες; Πώς γίνεται να το κάνει αυτό μία εταιρία και τη σημαίνει; Χωρίς να μπούμε πολύ βαθιά στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά στις εκπομπές ρύπων, ας πούμε ότι μία εταιρία με πολύ χαμηλό μέσο όρο εκπομπών ρύπων του στόλου της, μπορεί να πουλήσει το περίσσευμα σε όποιον κατασκευαστή με υψηλότερο μέσο όρο επιθυμεί να το αγοράσει.

Βλέπεις, η Renault έχει τις περισσότερες πωλήσεις στην Δ. Ευρώπη έχοντας ταξινομήσει περί τα 51.200 αυτοκίνητα μέχρι τον Αύγουστο που μας πέρασε και έτσι, έχει ήδη πετύχει τον στόχο της όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων και μάλιστα με περισσή άνεση. Έτσι, καλεί οποιαδήποτε εταιρία δεν βρίσκεται στην ίδια ευτυχή θέση με την Renault και δεν δύναται να επιτύχει τους στόχους της στην κατηγορία των εκπομπών CO2, να αγοράσει μερικά… γραμμάρια ανά χιλιόμετρο από την “πισίνα” της. Φυσικά, όποια εταιρία απαντήσει στο κάλεσμα της Renault πρέπει να αποδείξει ότι η συμμετοχή της δεν θα προκαλέσει την υπέρβαση των στόχων από την πλευρά της γαλλικής μάρκας ή αν την προκαλέσει, θα πληρώσει το πρόστιμο που θα προκύψει.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η Renault σχεδίαζε να μοιραστεί την πισίνα των εκπομπών CO2 της με τις υπόλοιπες εταιρίες της Συμμαχίας όπως η Mitsubishi και η Nissan αλλά απ’ ότι φαίνεται, αποφάσισε να λειτουργήσει αυτόνομα. Μένει να δούμε ποιες φίρμες θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα της Renault (η προθεσμία λήγει στις 18 Νοεμβρίου), με τις φήμες να αναφέρουμε ότι ένας πιθανός υποψήφιος είναι η Daimler. Σε σχετικά νέα, αξίζει να αναφέρουμε ότι η κινέζικη SAIC μπήκε στην πισίνα εκπομπών CO2 της Volkswagen για να την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει η Ε.Ε. Να είσαι σίγουρος ότι θα επανέλθουμε αρκετές φορές στο θέμα των “emission pools” διάφορων κατασκευαστών ή/και στα πρόστιμα που θα πληρώσουν μερικοί όταν φτάσει η ώρα του λογαριασμού…

The post Η Renault “ανοίγει” τις εκπομπές CO2 της σε όποιον ενδιαφέρεται! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mitsubishi “δανείζεται” δύο μοντέλα της Renault και μένει Ευρώπη!

cars

Νέο Morgan Plus Four. Μοιάζει το ίδιο, αλλά είναι πολύ διαφορετικό!

cars

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός στο Miami Open με ήττα από τον Σαποβάλοφ

cars

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2021» για την Ελλάδα

cars

Ντεμπούτο για το ευρωπαϊκό Toyota Highlander!

cars

Οδηγούμε τη Mercedes A200 sedan: Ανανεωμένη, καλύτερη και πιο… αλμυρή

cars

Σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς υποβλήθηκε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

cars

Αυτοί είναι οι 29 υποψήφιοι για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021.

cars

Η Lotus ετοιμάζει comeback με νέο μοντέλο και υβριδικό V6.

cars