CARSNEWS
AUTONEWS

Η Subaru θέλει το 40% των πωλήσεων της να είναι ηλεκτρικά/υβριδικά μέχρι το 2030!

Η Subaru είναι μία από αυτές τις εταιρίες που έχει μείνει λίγο πίσω στην κούρσα του εξηλεκτρισμού. Το πρόβλημα όμως έχει εντοπιστεί και οι απαραίτητες ενέργειες για την διόρθωση της πορείας της ιαπωνικής εταιρίας έχουν γίνει, κυρίως με την συμφωνία συνεργασίας με την εταιρία που έχει καταφέρει να κάνει το όνομα της συνώνυμο με την υβριδική τεχνολογία – την Toyota. Μπορεί λοιπόν, αυτή τη στιγμή η Subaru να προσφέρει το Forester e-Boxer ως την μοναδική “εξηλεκτρισμένη” πρόταση στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα και δραστικά.

Στόχος της είναι τουλάχιστον το 40% των συνολικών πωλήσεων της παγκοσμίως να είναι αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030! Αρκετά φιλόδοξος ως στόχος δεδομένης της κατάστασης μέχρι σήμερα αλλά όχι ανέφικτος – τουλάχιστον όχι για τους ανθρώπους που χαράσσουν τον δρόμο για το μέλλον. Ένα πρώτο δείγμα του μέλλοντος που οραματίζονται οι άνθρωποι της Subaru έρχεται με τη μορφή του σκίτσου που βλέπεις, το οποίο αφορά στο αμιγώς ηλεκτρικό crossover που ετοιμάζεται με τη βοήθεια της Toyota και θα λανσαριστεί στην αγορά πριν το 2025. Οι στόχοι της Subaru δεν περιορίζονται σε μία κατηγορία, ούτε σε έναν αριθμό όμως.

Σύμφωνα με τον “χάρτη” που περιγράφουν οι άνθρωποι της, η Subaru θέλει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα εργοστάσια, τα γραφεία και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της κατά 30% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2017 και επιπλέον, θέλει να μειώσει τις λεγόμενες “well-to-wheel” εκπομπές CO2 των νέων αυτοκινήτων της κατά 90% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2010. Σαν να μην έφταναν αυτά, η ιαπωνική φίρμα στοχεύει στην πλήρη εξάλειψη των θανάτων στα αυτοκίνητα της μέχρι το 2030, βελτιώνοντας την απόκριση και την ευστάθεια τους και αναβαθμίζοντας την σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Eyesight με νέες, πιο προηγμένες και πιο αποτελεσματικές λειτουργίες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οδηγούμε το Mercedes C 300e plug-in hybrid: «Πύραυλος» με κατανάλωση… παπιού, σε οικογενειακή συσκευασία

cars

Skoda Slavia Concept. Ένα Scala χωρίς οροφή, αλλά με πολύ στιλ!

cars

Hyundai Vision T Plug-in Hybrid. Η επόμενη εξέλιξη!

cars

Στις 2 Μαρτίου το Hyundai Bayon.

cars

Honda Moto. Επαναφέρει τα Super Cub και Monkey

cars

Η νέα BMW X1 M35i xDrive είναι ένα μοντέλο επιδόσεων με κινητήρα 300 ίππων

cars

Η Volkswagen αποκαλύπτει το Arteon Shooting Brake με ένα σκίτσο!

cars

Hyundai. Στο υψηλότερο σκαλί του WRC για το

cars

Το νέο concept της Skoda ονομάζεται Slavia.

cars