CARSNEWS
NEW MODELS

Η Yamaha παρουσιάζει τον ηλεκτροκινητήρα θαύμα των 268 ίππων

Το φλερτ της Yamaha με τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίζεται. Μπορεί οι Ιάπωνες να εγκατέλειψαν τα πλάνο που θα οδηγούσε στην παραγωγή του πρώτου τετράτροχου στην ιστορία τους, ωστόσο, αυτό δεν τους εμποδίσει να συνεχίσουν την εξέλιξη κινητήρων που προορίζονται για τον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Ηλεκτροκινητήρων για να είμαστε ακριβείς, οι οποίοι δείχνουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε σήμερα τα οχήματα που κινούνται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενεργείας.

Και αυτό γιατί η Yamaha εργάζεται πάνω σε ένα project στο επίκεντρο του οποίο βρίσκεται ένας επαναστατικός ηλεκτροκινητήρας, που παρά το εξαιρετικά μικρό του μέγεθος-βάρος, θα αποδίδει έως και 286 ίππους.

Η Yamaha έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες του συγκεκριμένου μοτέρ τοποθετώντας κάτω από τις επιφάνειες ενός τετράτροχου.

Η ταχύτητας απόκρισης είναι ένα από τα στοιχεία που καθιστούν τον ηλεκτροκινητήρα της Yamaha ιδανικό για τη δημιουργία σπορ κατασκευών. Ενδεικτικό, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι οι Ιάπωνες έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους ακόμα και τον ήχο που θα παράγει το ηλεκτρικό μοτέρ ώστε αυτός να εμπλέκει συναισθηματικά τον οδηγό του οχήματος.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το πότε το ηλεκτρικό μοτέρ της Yamaha θα βρεθεί ανάμεσα στις προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου ευρείας παραγωγής ενός τρίτου κατασκευαστή.

Διαβάστε ακόμα:

To ονειρικό αυτοκίνητο της Yamaha

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mitsubishi αλλάζει στρατηγική στην Ευρώπη

cars

Euro Rescue: Νέα εφαρμογή του EuroNCAP για διασώστες (βίντεο)

cars

Τελικά η έκθεση της Γενεύης θα γίνει κανονικά;

cars

Τα 4Χ4 της Ελληνικής αγοράς, μέχρι 20.000 ευρώ

cars

Βόλτα στο Μιλάνο: Στα νέα teasers της Maserati MC20 κανείς δεν προσέχει το αυτοκίνητο

cars

50 χρόνια από την πρώτη νίκη της Porsche στο Le Mans

cars

-39% οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων το Μάρτιο

cars

Bugatti Chiron Speedster: Όνειρο θερινής νυκτός

cars

Η Rivian αναβάλει τις παραδόσεις των ηλεκτρικών της pickup

cars