CARSNEWS
NEW MODELS

Κι όμως, το κατάφερε – Η Stellantis απέφυγε πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ

Η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Margrethe Vestarger, κατέληξε στο συμπέρασμα το 2015 ότι το Λουξεμβούργο είχε παραχωρήσει στη Fiat Chrysler αθέμιτο φορολογικό πλεονέκτημα, εγκρίνοντας περίπλοκες μεθόδους μείωσης των φόρων της εταιρείας. Ενώ ένα κατώτερο δικαστήριο είχε υποστηρίξει την απόφασή της το 2019, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφώνησε με την απόφαση.

Πολλοί επέκριναν τον οργανισμό εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάλυση του συστήματος που χρησιμοποίησε για να καθορίσει εάν το Λουξεμβούργο είχε δώσει επιλεκτικό πλεονέκτημα στη Fiat.

«Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο το εθνικό δίκαιο που ισχύει στο οικείο κράτος μέλος για τον προσδιορισμό του συστήματος αναφοράς για την άμεση φορολογία, δεδομένου ότι η ταυτοποίηση αποτελεί η ίδια απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιολόγηση όχι μόνο της ύπαρξης πλεονεκτήματος, αλλά και κατά πόσον είναι επιλεκτικό», είπε το δικαστήριο.

Σε δήλωσή της,η Stellantis δήλωσε ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή λανθασμένα θεώρησε τη φορολογική της απόφαση ως παράνομη κρατική ενίσχυση.

Η Verstager έχει εκδώσει προηγουμένως φορολογική εντολή 13 δις ευρώ για τη συμφωνία Apple και Amazon με το Λουξεμβούργο και ερευνά επίσης τις ολλανδικές φορολογικές συμφωνίες της Ikea και της Nike, τη φορολογική συμφωνία της Huhtamakai με το Λουξεμβούργο και τις συμφωνίες του Βελγίου με περίπου 39 πολυεθνικές εταιρείες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μηδενική προκαταβολή και όφελος έως 3.000 ευρώ από την VW

cars

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις μας ο κορωνοϊός- Πώς θα ταξιδεύουμε με ασφάλεια

cars

Renault: Ποιά θα είναι η αμοιβή του Luca de Meo!

cars

Αέρας ανανέωσης για το VW Polo

cars

Knight Vision R: Με αγάπη από την Αμερική και με 1.000 άλογα!

cars

Το ID.4 Concept είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen

cars

Πόσο γρήγορα πουλήθηκαν τα σπέσιαλ Honda Civic Type R στον Καναδά;

cars

Hamilton: Πάντα γελάω με τα σχόλια του Alonso

cars

Για όσους ονειρεύονται ένα νέο VW Scirocco

cars