CARSNEWS
AUTONEWS

Κοινοτική Οδηγία για την οδική και σιδηροδρομική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση εναρμονίζεται εμπρόθεσμα το εθνικό μας δίκαιο με την Κοινοτική Οδηγία 2022/2407, η οποία ενσωματώνει στα παραρτήματά της, τη νέα έκδοση της Συμφωνίας για τη διεθνή οδική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων (ADR 2023) και του Κανονισμού για τη διεθνή σιδηροδρομική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων (RID 2023).

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Γκόλιας, ως επισπεύδων και οι Υπουργοί Οικονομικών κ. Θεόδωρος Πελαγίδης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κα Ελένη Λουρή, Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Χρήστος Κίττας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παντελής Κάπρος και Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης.

Η Συμφωνία ADR και ο Κανονισμός RID περιλαμβάνουν τους κανόνες για την ασφαλή μεταφορά των επικίνδυνων εμπορευμάτων, οι οποίοι αναθεωρούνται ανά διετία, κατόπιν προσαρμογής στις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Με την ίδια απόφαση επικαιροποιείται το πλαίσιο εκπαίδευσης των Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων, οι οποίοι παρέχουν οδηγίες στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων, με σκοπό την αποτροπή ατυχημάτων με ενδεχόμενες επιπτώσεις σε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και στο περιβάλλον.

Related Articles

Χρήστος Σταϊκούρας: Μικρά αλλά σημαντικά έργα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

cars

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πάσχα στο χωριό με τέλη από 10 ευρώ

cars

Επίσημο: Fiat Chrysler Automobiles και PSA Group συμφώνησαν στην συγχώνευση!

cars

Lotus Emira. Γράφει ιστορία ως το τελευταίο βενζινοκίνητο της!

cars

Η Honda επιστρέφει στην F1 από το 2026

cars

Mercedes X-Class και σε τροχόσπιτο

cars

Mini Aceman: Ολοκληρώθηκαν οι τελικές δοκιμές υπό ακραίες συνθήκες – Αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παρουσίασή του

cars

Mitsubishi. Aναπροσαρμόζει το πλάνο της

cars

Ducati. Παντού υπάρχει το ελληνικό στοιχείο

cars