CARSNEWS
AUTONEWS

Κολοσσός – Παναθηναϊκός 74-79: Με τρίποντο του Γκριγκόνις έμειναν «ζωντανοί» οι πράσινοι – «Απαίσιο παιχνίδι» ξέσπασε ο Αταμάν

Ο Κολοσσός Ρόδου έφερε τον Παναθηναϊκό στα… όριά του, πήρε προβάδισμα 5 πόντων στη λήξη της τρίτης περιόδου (62-57), ωστόσο, η ασύλληπτη ευστοχία του Μάριους Γκριγκόνις απ’ τα 6,75μ (23π., 6/6 τρίποντα, εκ των οποίων το ένα απ’ τα 8 μέτρα στη λήξη του χρόνου) και δυο καλές άμυνες στα τελευταία λεπτά, χάρισαν εντέλει τη νίκη στους «πράσινους» με 79-74.

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Top 6 της Basket League, οι Ροδίτες ήταν τρομερά ανταγωνιστικοί απ’ την αρχή ως το τέλος του αγώνα, απέναντι σε έναν… μπλαζέ Παναθηναϊκό. Παρά την αστοχία τους απ’ τα 6,75μ (1/5 τρίποντα) οι γηπεδούχοι έβρισκαν διαρκώς λύσεις απ’ το «ζωγραφιστό» με τον Μπραΐκοβιτς και τον Περάντες κι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο ένα καλάθι μακριά απ’ τους «πράσινους».

Ο Κολοσσός, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνέχισε να «χτυπάει» τον Παναθηναϊκό κάτω απ’ τη ρακέτα και στο δεύτερο δεκάλεπτο (11/14 διπ.), παραμένοντας σε απόσταση… βολής, την ώρα που οι παίκτες του «τριφυλλιού» συνέχισαν να κάνουν αρκετά λάθη.

Η μεγάλη… επίθεση των γηπεδούχων έγινε στην τρίτη περίοδο, όταν με πρωταγωνιστή τον Περάντες όχι μόνο εκμεταλλεύτηκαν την νωχελικότητα του Παναθηναϊκού, αλλά πέρασαν μπροστά με 5 πόντους (62-57) στο φινάλε της περιόδου, δείχνοντας ικανοί για το μεγάλο «μπαμ».

Κάπου εκεί, ωστόσο, ανέλαβε… δράση ο Μάριους Γκριγκόνις. Την ημέρα που ο Λιθουανός άσος συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό για νέο τριετές συμβόλαιο, πήρε την κατάσταση στα χέρια του στο τελευταίο δεκάλεπτο και με «μεγάλα» καλάθια επανέφερε μπροστά τους «πράσινους» στο σκορ (71-73).

Η ευστοχία των παικτών του «τριφυλλιού» απ’ τη γραμμή των ελευθέρων βολών και η αστοχία του Κολοσσού έξω απ’ τα 6,75μ. έγειραν οριστικά την πλάστιγγα, υπέρ του Παναθηναϊκού, χωρίς ωστόσο, να καλμάρουν τον… εκνευρισμό του Εργκίν Αταμάν ο οποίος «έβραζε» με τη… χαλαρή εικόνα της ομάδας του σε ένα ματς όπου θα μπορούσε να έχει πάθει μεγάλη «ζημιά».

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 37-40, 62-57, 74-79

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Κούρο Σεγκούρα): Ουτόμι 3 (1), Κολοβέρος 6, Μπραΐκοβιτς 14, Παπαγιάννης 2, Περάντες 16 (2), Πετρόπουλος 8 (2) Χατζηνικόλας, Καμαριανός 6 (2), Σίτου 13, Παπαδάκης 6 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Βιλντόζα 3 (1), Ναν 12, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 23 (6), Μήτογλου 6 (1), Μπαλτσερόφσκι 5, Καλαϊτζάκης, Σλούκας 4, Παπαπέτρου 5 (1), Λεσόρ 15, Ερνανγκόμεθ 6 (1), Μαντζούκας.

BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI)

«Κεραυνοί» Αταμάν κατά Βιλντόζα… και άλλων

Η πολύ κακή εμφάνιση και η νωθρότητα που έδειξε ο Παναθηναϊκός στον αγώνα με τον Κολοσσό στη Ρόδο, έκανε… πυρ και μανία τον Εργκίν Αταμάν. Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» απέφυγαν στο φινάλε το… πατατράκ απέναντι στους Ροδίτες, ο προπονητής του «τριφυλλιού» έκανε λόγο για απαράδεκτη εμφάνιση, ενώ τα «έβαλε» και με τον Λούκας Βιλντόζα, λέγοντας πως με τέτοια εικόνα δεν μπορεί να διεκδικεί χρόνο συμμετοχής στη Euroleague.

«Απαράδεκτη εμφάνιση, απαίσιο παιχνίδι. Όταν θεωρείς πως είσαι μεγάλη ομάδα και βγαίνεις χωρίς θέληση στο παρκέ αυτά θα παθαίνεις. Πρέπει να κάνω και παράπονα για ορισμένους παίκτες. Ο Βιλντόζα δεν ήταν καθόλου καλός. Όλοι πρέπει να παίζουν καλά.

Παίκτες όπως ο Βιλντόζα δεν μπορούν να παίρνουν τόσα σουτ, έδειξε πως δεν μπορεί να διεκδικεί χρόνο συμμετοχής στην Euroleague με τέτοια εμφάνιση. Θα πείτε πως κάνω… επίθεση στον παίκτη μου, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όλοι νομίζουν πως όλα έχουν τελειώσει στην Euroleague. Αν παίξουμε έτσι με την Άλμπα, θα χάσουμε ολόκληρη τη χρονιά. Όποιος νομίζει ότι η χρονιά έχει τελειώσει σε Ελλάδα και Euroleague είναι γελασμένος».

Απ’ την πλευρά του ο προπονητής του Κολοσσού, Κούρο Σεγκούρα τόνισε: «Προσπαθήσαμε. Είχαμε την καλύτερη δυνατή προσέγγιση. Χάσαμε πολλές βολές. Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ριμπάουντ, υποφέραμε σε αυτό. Όμως, προσπαθήσαμε. Είχαμε απουσίες, όντως, αλλά είχαμε και 12 παίκτες παρόντες. Οι παίκτες που έλειπαν είναι σημαντικοί. Όμως, θέλουμε να παλεύουμε με όποιους έχουμε διαθέσιμους. Έτσι μόνο μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός».

Related Articles

Ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Ο χάρτης με την κίνηση τώρα στους δρόμους

cars

Honda CB125F. Ανανεώθηκε και έρχεται τον Ιανουάριο

cars

Toyota και Stanford δημιούργησαν ένα “αυτόνομο” drift-car.

cars

ID.4. Με πεντάστερη ασφάλεια  

cars

cars

Η Mini επιδιώκει σμίκρυνση του κλασικού hatchback. Επιστροφή στις ρίζες!

cars

“Άγριο” Toyota Prius από την Modellista (+Video)

cars

Alfa Romeo. 60 χρόνια ζωής για το «ληξιαρχείο» της

cars

Τα διυλιστήρια της Ευρώπης στο πλευρό των συνθετικών καυσίμων!

cars