CARSNEWS
NEW MODELS

Κορωνοϊός: Λουκέτα για τα εργοστάσια κατασκευαστών στην Ευρώπη

Η Renault ανακοίνωσε αργά χτες που κλείνει τα εργοστάσια της στην Γαλλία λόγω του κορωναϊού. Η ενέργεια αυτή συντάσσεται με την απόφαση της κυβέρνησης και τη νέα αυστηρότερη λήψη μέτρων που πάρθηκε και επηρεάζει άμεσα 12 μονάδες παραγωγής και συναρμολόγησης καθώς και 18.000 εργαζομένους.

Η Renault είχε πριν από μερικές μέρες αποφασίσει να κλείσει τα εργοστάσια της στην Ισπανία (όπως και η Ford όταν τρεις εργάτες της στην Βαλένθια βγήκαν θετικοί στον Covid-19). Το Renault Group με 1,65 εκατομμύρια πωλήσεις το 2019 είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Ευρώπη πίσω από το Volkswagen Group και το PSA Group.

Το PSA Group είχε εξαγγείλει λίγο νωρίτερα την αναστολή ή την υπολειτουργία των εργοστασίων της σε όλη την Ευρώπη συμπλέοντας με την ίδια απόφαση που πήρε η Fiat-Chrysler μετά το χάος που επικρατεί στην Ιταλία. Η Ferrari, Maserati, Brembo και σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν σταματήσει την παραγωγή τους μέχρι τα τέλη του μήνα και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν θα παρθούν νέες αποφάσεις.

Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάτι για τα εργοστάσια των μεγάλων εγχώριων κατασκευαστών που λειτουργούν στην Γερμανία αν και είναι θέμα χρόνου για το πότε θα χτυπήσει και εκεί ο κώδων του κινδύνου με σχετικές απαγορεύσεις όπως αυτές που εξήγγειλε για ένα μήνα χτες βράδυ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To Sonet είναι το νέο SUV της Kia

cars

Το νέο Toyota Yaris Cross απέναντι στον ανταγωνισμό

cars

Ferruccio Lamborghini: Ο… ομηρικός καυγάς με τον Enzo Ferrari γίνεται ταινία – Δείτε το trailer

cars

Υπάρχει μία εταιρεία αυτοκινήτων που κανείς δεν μπορεί να τη γράψει σωστά

cars

H DS Automobiles παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο στη Formula e

cars

Αυτόνομη οδήγηση: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε (video)

cars

Το Mazda RX-9 σχεδιασμένο από τη… ΜcLaren!

cars

Τί θα λέγατε για μία αναγέννηση του Fiat Coupe;

cars

Επίσημο: Αυτό είναι το ηλεκτρικό CUPRA Tavascan

cars