CARSNEWS
F1 & RACES

Λιούις Χάμιλτον: Ο πλουσιότερος οδηγός στην ιστορία της F1 συνεχίζει την περιουσιακή του εκτόξευση

Ο Λιούις Χάμιλτον έχει κερδίσει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλον στην ιστορία της Formula 1 και αποτελεί έναν εκ των πλουσιότερων αθλητών παγκοσμίως.

Όταν η κουβέντα καταλήγει στο όνομα του Λιούις Χάμιλτον, υπάρχουν πολλοί χαρακτηρισμοί που έρχονται στο μυαλό του κάθε λάτρη του αθλητισμού. Αναμφίβολα όμως και χωρίς ιδιαίτερη διστακτικότητα ο Χάμιλτον μπορεί να χαρακτηριστεί ως «κορυφαίος». Αυτό μαρτυρούν εξάλλου οι επιτυχίες, αλλά και τα χρήματα που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στην μέχρι τώρα πορεία του στην F1.

Ο Βρετανός έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα και βρίσκεται στη κορυφή της σχετικής λίστας μαζί με τον Μίκαελ Σουμάχερ. Κατέχει το ρεκόρ των 103 αγώνων, αλλά και των περισσότερων pole position(104).Ο Χάμιλτον έχει συμπληρώσει 17 αγωνιστικές σεζόν στη F1, έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 18 Μαρτίου του 2007, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με τη McLaren.

Τα χρηματικά έπαθλα του Χάμιλτον 

Αφού πέρασε τις πρώτες 6 σεζόν του με τη βρετανική ομάδα, όπου κέρδισε το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 το 2008, αποφάσισε το 2013 να συμφωνήσει με τη Mercedes, σε μια συμφωνία που του επέφερε περίπου 54 εκατομμύρια δολάρια. Το 2015 ήρθε η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών και αυτή μάλιστα ήταν ιστορική. Και αυτό γιατί , μέσω αυτής, κέρδισε 140 εκατομμύρια δολάρια. 

Έκτοτε, έχουν πραγματοποιηθεί επόμενες ανανεώσεις συμβολαίων, όπου η καθεμία ήταν αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων κάθε δύο χρόνια. Τα ετήσια κέρδη του 38χρονου πρωταθλητή υπολογίζονται στα 55 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από 10 χρόνια παρουσίας του στην Γερμανική εταιρία το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται, αλλά η ανανέωση για δύο ακόμα χρόνια φαντάζει πολύ πιθανή.

Επενδύσεις και Ακίνητα 

Ο Χάμιλτον δεν έχει περιοριστεί στις αγωνιστικές του επιτυχίες. Αντιθέτως, έχει προβεί σε διάφορες επενδυτικές κινήσεις με την πιο πρόσφατη από αυτές να αφορά την ένταξη του στον επενδυτικό όμιλο που αγόρασε τους Denver Broncos, στο NFL.Πέρα από αυτά έχει δημιουργήσει μια σειρά ρούχων σε συνεργασία με την Tommy Hilfiger που ονομάζεται “TOMMYXLEWIS”, μια ομάδα ηλεκτρικών SUV εκτός δρόμου που ονομάζεται “Team X44”,μια φυτική εταιρεία τροφίμων στην οποία επένδυσε μαζί με τον Roger Federer και τον Jeff Bezos που ονομάζεται “NotCo” και μια εφαρμογή παράδοσης ειδών παντοπωλείου που ονομάζεται “Zapp”.

Ο Φέντερερ τραγούδησε στη συναυλία των Coldplay στη Ζυρίχη (vids)

Όσον αφορά τα ακίνητα, έχει ένα ρετιρέ 40,7 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη, μια τετραώροφη έπαυλη 25 εκατομμυρίων δολαρίων στο Λονδίνο, δύο διαμερίσματα στη Νιόν της Ελβετίας και στο Μονακό, καθώς και ένα κτήμα στο Κολοράντο. Είναι λάτρης των αυτοκινήτων, γεγονός που αποδεικνύεται βλέποντας το γκαράζ του οπού περιέχει  μια McLaren P1 (1,2 εκατομμύρια δολάρια), μια Ford Mustang Shelby GT500 του 1967 (1,3 εκατομμύρια δολάρια), το Shelby Cobra 427 του 1966 (4,8 εκατομμύρια δολάρια) και μια Mercedes-AMG Project One (2,4 εκατομμύρια δολάρια) μεταξύ άλλων.

Related Articles

Fernando Alonso signs new Aston Martin F1 contract

cars

F1 – Με 6 Sprint Race και το 2024

cars

Another new job for former Haas team boss Steiner in Formula 1

cars

Η Red Bull έγραψε με χρυσά γράμματα μια νέα σελίδα στην ιστορία της

cars

Η νέα εποχή της AlphaTauri στην F1 (video)

cars

Οι γυναίκες στη Formula 1!

cars

GP Ρωσίας: Ξανά στην Pole Position ο Leclerc

cars

Τα μυστικά της νέας Mercedes W11 (video)

cars

Νέα πρωτιά στην τηλεθέαση για ΑΝΤ1 στο GP Αυστρίας (vid)

cars