CARSNEWS
NEW MODELS

Μια εκκεντρική Lamborghini Diablo πιο επίκαιρη από ποτέ

Είναι από τις περιπτώσεις που το όνομα του πρωτότυπου, δικαιολογεί απόλυτα αυτό που βλέπουν τα μάτια μας.

Tο Eccentrica, ένα πρωτότυπο βασισμένο στη Lamborghini Diablo της δεκαετίας του 1990, παρουσιάστηκε στις 6 Ιουλίου στο Μιλάνο.

Με πρωτοβουλία του επιχειρηματία και συλλέκτη Lamborghini, Εμανουέλ Κολομπίνι, συνδυάζει τη δουλειά της εταιρείας σχεδιασμού BorromeodeSilva, μιας ομάδας μηχανικών και τεχνικών που εργάστηκαν για την ανάπτυξη του πρωτοτύπου και κορυφαίων επωνυμιών όπως Pirelli, Brembo, Marantz, Capristo και Alcantara που συμμετέχουν ως συνεργάτες.

Το πρωτότυπο Eccentrica διατηρεί την ουσία της αυθεντικής Diablo, ενώ προσφέρει μια πιο σύγχρονη οδηγική εμπειρία μέσω πολυάριθμων τεχνολογικών και σχεδιαστικών αναβαθμίσεων.

Διατηρεί τις τολμηρές αναλογίες του αρχικού αυτοκινήτου, ενώ χρησιμοποιεί σύνθετα υλικά και ένα ενισχυμένο σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα.

Το εσωτερικό συνδυάζει τον μινιμαλισμό της δεκαετίας του 1990, αναβαθμίσεις τελευταίας τεχνολογίας. Εκτός από την αποκάλυψή του στο Μιλάνο, το πρωτότυπο Eccentrica θα κάνει το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed ​​στην Αγγλία, μαζί με άλλα μοντέλα της Lamborghini.

Αυτό το ντεμπούτο θα ακολουθήσει μια περιοδεία στις ΗΠΑ, κάνοντας στάσεις στο Monterey Car Week, στη Νέα Υόρκη και στο Μαϊάμι. Αυτές οι εκδηλώσεις αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον για το πρωτότυπο και την εκκίνηση της εταιρείας, με έδρα το Σαν Μαρίνο, η οποία σχεδιάζει να γίνει ηγέτης στον τομέα των εξωτικών μοντέλων αυτοκινήτων.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Eccentrica είναι οι “αναδυόμενοι προβολείς”, οι οποίοι συνδυάζουν μια ρετρό φουτουριστική εμφάνιση, ενώ συμμορφώνονται με τα σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας.

Το έργο restomod συνδυάζει σχεδιασμό προσανατολισμένο στο μέλλον με σεβασμό στην κληρονομιά της Diablo.

Κατασκευασμένη από το 1990 έως το 2001, η Diablo ήταν η διάδοχος της Countach και προϋπήρχε της Murcielago . Το μοντέλο, που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας της Lamborghini από την Chrysler, πρόσφερε εμφάνιση supercar της δεκαετίας του 1990, σε ένα πιο εκλεπτυσμένο πακέτο από την Countach.

Συνολικά, η εταιρεία παρήγαγε 2.884 αυτοκίνητα και χρησιμοποίησε κινητήρα V12 5,7 λίτρων ή 6,0 λίτρων και χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, για επιδόσεις 0-100χλμ/ώρα, κάτω από τα 4,5 δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι κάθε customized Diablo, χρειάζεται 16 έως 18 μήνες, για να λάβει την τελική της μορφή και το κόστος κτήσης, ενός τέτοιου αυτοκινήτου, αγγίζει τα 1,3 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θέλεις να παραγγείλεις μια Lamborghini; Υπομονή!

H Mansory «απένειμε» χρυσό στη Lamborghini Urus

Συγκριτική δοκιμή: Lamborghini Huracan Tecnica vs Porsche 911 GT3

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

- -

Related Articles

Η Volvo δείχνει το μέλλον με το Polestar Precept

cars

Ο ηλεκτροκίνητος αντικαταστάτης του Audi Α3

cars

Οδηγούμε το κεντρομήχανο Hyundai RM19

cars

FCA e-Mobility: Η ηλεκτροκίνηση στα χέρια των νέων

cars

Elon Musk: Σύντομα αυτονομία επιπέδου 5 για την Tesla

cars

Verstappen σε… πανικό, λόγω κορωνοϊού!

cars

«Έφυγε» ο Sir Stirling Moss… (videos)

cars

Η υπερυψωμένη C8 Corvette είναι αυτό που λέμε… διαστημική!

cars

Car Quiz: Πόσα αυτοκίνητα αναγνωρίζετε από τα πίσω φώτα τους;

cars