CARSNEWS
F1 & RACES

Μπελάδες για Βολφ και Βασέρ για τα «μπινελίκια» στο Λας Βέγκας

Σε μπελάδες με τους αγωνοδίκες μπήκαν οι επικεφαλής των Mercedes-AMG και Scuderia Ferrari για σχόλια που έκαναν στο περιθώριο του προηγούμενου αγώνα της Formula 1.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι, η FIA είχε μία δυσάρεστη έκπληξη για τους Τότο Βολφ και Φρεντ Βασέρ. Οι δύο επικεφαλής κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες για τα σχόλια που έκαναν στη συνέντευξη Τύπου του Grand Prix του Λας Βέγκας.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες χρησιμοποίησαν ανάρμοστο λεξιλόγιο, κάτι το οποίο δεν αρμόζει στο άρθρο 12.2.1.f του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα της FIA. Ως αποτέλεσμα, έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις στους αγωνοδίκες για τη συμπεριφορά τους.

Το ζήτημα το οποίο «άναψε τα αίματα» στη συνέντευξη Τύπου ήταν το συμβάν στο FP1 που είχε ο Κάρλος Σάινθ, όταν πέρασε πάνω από ένα καπάκι απορροής, το οποίο προκάλεσε ζημιά στο μονοθέσιό του.

Ο Βασέρ είχε δηλώσει: «Αυτό το συμβάν θα μας κοστίσει μία περιουσία. Γ@μ#θ!κε η διαδικασία για τον Κάρλος».

Toto Wolff e Frederic Vasseur apenas receberam uma advertência formal dos comissários por uso de linguagem imprópria durante a Coletiva de Imprensa em Las Vegas. pic.twitter.com/kI0ER87G2q

— Mercedes-AMG F1 Brasil 🇧🇷 (@MercedesAMGF1BR) November 23, 2023

Ο Βολφ με τη σειρά του, ήταν έξαλλος με ερώτηση δημοσιογράφου, που δίχως να είναι η σειρά του πετάχτηκε στη συνέντευξη Τύπου και αποκάλεσε το συμβάν του Σάινθ στο FP1 ως μελανό σημείο στη φετινή σεζόν της Formula 1.

«Έκανες εσύ την ερώτηση; Είναι γελοίο αυτό που λες. Είμαστε ακόμη στο FP1, πώς τολμάς να μιλάς τόσο άσχημα για ένα Grand Prix που θέτει νέα στάνταρ σε όλους τους τομείς; Μιλάς τώρα για έναν γ@μ#μ*νο καπάκι απορροής, κάτι που έχει ξανασυμβεί. Δεν είναι τίποτα αυτό, είμαστε στο FP1», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Mercedes-AMG.

Τόσο ο Βολφ όσο και ο Βασέρ δέχθηκαν επίσημη προειδοποίηση από τους αγωνοδίκες για το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησαν. Στο έγγραφο που δημοσιεύθηκε, οι αγωνοδίκες ανέφεραν πως η συμπεριφορά του Αυστριακού ήταν ασυνήθιστη και προκλήθηκε από παρέμβαση τρίτου. Όσο για τον Γάλλο, αναφέρεται πως το συμβάν του Σάινθ προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκειά του.

Φωτογραφίες: Mercedesamgf1/Twitter-X

Related Articles

Η Red Bull «ντύθηκε» στο χρώματα του Τέξας (vid)

cars

How the FIA went from seven F1 new team bids to Andretti

cars

Είπε «όχι» στη McLaren o Vettel;

cars

Θεσσαλονίκη: Καθαρίζεται η Νέα Παραλία από τις ροδιές της Formula 1 (VIDEO)

cars

Ταχύτερος ο Φερστάπεν μπροστά από Αλόνσο και Χάμιλτον στο FP1 του GP Ολλανδίας

cars

Formula 1: Αυτό θα είναι το όνομα της νέας Ferrari

cars

Αποσύρθηκε από το GP Αυστραλίας η McLaren, πιθανή η αναβολή!

cars

GP Άμπου Ντάμπι: Ιδανικό φινάλε για Hamilton!

cars

Mercedes: Strong F1 start even more important in 2024 before new rules focus

cars