CARSNEWS
F1 & RACES

Μπορεί η RB19 να αγωνίζεται το 2024 σε άλλη ομάδα της F1;

To παντοδύναμο μονοθέσιο της Red Bull Racing που έχει κατακτήσει όλα τα Grand Prix στη φετινή χρονιά, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο grid της Formula 1 και την επόμενη χρονιά σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Κροφτ.

Στη φετινή χρονιά της Formula 1, η Red Bull Racing κατάφερε να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο που είναι το φόβητρο του ανταγωνισμού. Η RB19 έχει κερδίσει τα 12 Grand Prix και τους 3 Αγώνες Σπριντ που έχουν διεξαχθεί στη φετινή σεζόν έως τώρα και είναι πολύ πιθανό να κερδίσει και όσους ακολουθούν μέχρι το Άμπου Ντάμπι.

Αν όμως η RB19 συνέχιζε να αγωνίζεται και το 2024, τότε αυτός θα ήταν ο χειρότερος εφιάλτης των υπόλοιπων ομάδων. Σύμφωνα με τον τηλεσχολιαστή του Sky Sports, Ντέιβντ Κροφτ, η Scuderia AlphaTauri το 2024 θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα με το φετινό μονοθέσιο της Red Bull Racing.

«Η AlphaTauri είναι μια ομάδα που με ενδιαφέρει πολύ. Τι θα κάνει στο μέλλον; Ο Γιούκι Τσουνόντα οδηγεί καλά, έχει σκοράρει όλους τους βαθμούς της ομάδας μέχρι τώρα. Ο Νικ Ντε Βρις δεν τους βγήκε, αλλά θα ήθελα να τον δω λίγο παραπάνω στο πρωτάθλημα. Κατανοώ γιατί τον απέλυσαν. Πιστεύω πως ο Ντάνιελ Ρικάρντο λειτουργεί ως κίνητρο, όχι μόνο για τον εαυτό του ή τον Γιούκι αλλά και για τον Πέρεζ. Θέλει όμως ο Ρικάρντο να αγωνίζεται σε μια ομάδα όπως η AlphaTauri; Μπορεί, αν έχει ένα καλύτερο μονοθέσιο. Υπάρχουν αρκετές αναφορές, άσχετα με το ποιο όνομα θα έχουν, πως η ομάδα θα τρέξει του χρόνου με το φετινό μονοθέσιο της Red Bull. Αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν. Η Super Aguri χρησιμοποιούσε παλαιότερο μονοθέσιο της Honda. Αυτή η λύση λειτουργεί στην αρχή της σεζόν, όμως γρήγορα χάνεις σε εξέλιξη. Σίγουρα όμως θα βοηθήσει την AlphaTauri. Είναι βέβαια μια φήμη από το paddock», είπε ο Κροφτ στο podcast του Sky Sports.

Red Bull RB19

Αυτό που περιγράφει ο Κροφτ είναι πρακτικά αδύνατο, καθώς είναι παράνομο να χρησιμοποιεί μια ομάδα μονοθέσιο άλλης. Το παράδειγμα της Super Aguri που αναφέρει, το έκανε η Red Bull Racing με την Toro Rossο (νυν AlphaTauri) έως το 2009. Έκτοτε απαγορεύτηκε από τους κανονισμούς η χρήση ίδιου μονοθεσίου από δύο διαφορετικές ομάδες.

Οι κανονισμοί της Formula 1 επιτρέπουν στις ομάδες να προμηθεύονται ένα συγκεκριμένο αριθμό εξαρτημάτων όπως το κιβώτιο, η πίσω ανάρτηση, οι εισαγωγές αέρα φρένων και ο κινητήρας. Από την επόμενη σεζόν, η συνεργασία μεταξύ RBR και AlphaTauri θα γίνει πιο στενή, ωστόσο το σενάριο του Κροφτ είναι επιστημονικής φαντασίας.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Related Articles

GP Ρωσίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

cars

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!

cars

F1: Μεξικό… 2022

cars

Σπάει τα χρονόμετρα η Ferrari SF90 XX Stradale (+video)

cars

F1 GP Σ.Αραβίας: Και πάλι το 1-2 η Red Bull!

cars

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής στοχεύει στον τίτλο και το «διαβατήριο» για το αμερικανικό ΝΑSCAR

cars

Chickpeas Falafel With Tzatziki Sauce

cars

Στα σκαριά η είσοδος της Andretti στη Formula 1;

cars

Οι αθλητικές μεταδόσεις για το Σάββατο 2/9/2023

cars