CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Toyota Prius – Παρουσιάστηκε επίσημα η πέμπτη γενιά του μοντέλου

Αναμφίβολα το Toyota Prius είναι το μοντέλο εκείνο με το οποίο μας συστήθηκε η υβριδική τεχνολογία 20 και πλέον  χρόνια πρίν. Τώρα μετά από τέσσερις γενιές και την κατάσταση στην αυτοκίνηση να είναι εντελώς διαφορετική, το Ιαπωνικό μοντέλο έχει ένα πολύ πιο δύσκολο έργο να επιτελέσει, καθώς ο ανταγωνισμός είναι έντονος και ιδιαιτέρως υψηλού επιπέδου. Η βάση πάνω στην οποία έχει δημιουργηθεί η νέα γενιά του Prius είναι μία εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας TNGA, η οποία αφενός έχει αποδείξει στη πράξη τις δυνατότητές της, αφετέρου είναι ιδανική για την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων.

Ξεκινώντας από το αισθητικό μέρος του θέματος, οι φωτογραφίες δείχνουν ξεκάθαρα πως η εικόνα του νέου Prius είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με τον προκάτοχό του. Στο εμπρός μέρος οι επιρροές από την Corolla είναι εμφανείς, ενώ όσο διατρέχουμε το αμάξωμα προς το πίσω μέρος, τόσο πιο έντονη και δυναμική γίνεται η σχεδίασή του. Ένα μικρό παράδοξο έχουμε και σε ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις, καθώς το μήκος του έχει μειωθεί ελαφρώς, σε αντίθεση με το πλάτος το οποίο έχει αυξηθεί. Αυτά σε συνδυασμό με το ότι είναι πιο χαμηλό, δημιουργούν ένα τελικό σύνολο, το οποίο ξεχωρίζει χωρίς αμφιβολία.

Διαφορετική είναι και η κατάσταση στο εσωτερικο του αυτοκινήτου, με τη μεγάλη οθόνη του πίνακα οργάνων και την ακόμη μεγαλύτερη του infotainment να ξεχωρίζουν και να κλέβουν τη παράσταση. Τα συστήματα υποβοήθησης για την ασφάλεια του οδηγού και των συνεπιβατών είναι πολλά και εξελιγμένα, όπως για παράδειγμα μια λειτουργία που τονίζει οπτικά στον οδηγό ενδεχόμενα επικίνδυνα σημεία στην οθόνη προκειμένου να τα εντοπίζει πιο εύκολα.

Εξελιγμένη είναι και η υβριδική τεχνολογία που διαθέτει πλέον το Prius στην Πέμπτη του γενιά και η οποία συνδυάζεται με θερμικούς κινητήρες 2000 και 1800 κυβικών, ενώ θα είναι διαθέσιμο και ως plug-in υβριδικό με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης και συνδυαστική ισχύ 223 ίππων και το οποίο θα έχει μία ηλεκτρική αυτονομία η οποία θα προσεγγίζει τα 100 χιλιόμετρα. Η εμπορική πορεία του νέου Prius θα ξεκινήσει την Άνοιξη του 2023.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Honda Civic Type R. Με αισθητικές αλλαγές και όχι μόνο!

cars

6τροχο Lada Niva δεν έχει αντίπαλο! (video)

cars

Jeep Compass. Με νέο κινητήρα 1,3 λίτρων και όχι μόνο!

cars

Audi RS Q3 και RS Q3 Sportback. Ξεχωρίζει (και) χάρη στον 5-κύλινδρο των 400 ίππων!

cars

Hyundai Motorsport – Παρουσίασε τα πληρώματα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2023

cars

Porsche Taycan Cross Turismo. Σκληρότερη απ’ ότι φαίνεται.

cars

Η Toyota Νο1 εταιρία σε πωλήσεις στον κόσμο!

cars

Η VW ήθελε τον 5-κύλινδρο της Audi αλλά…

cars

Το Μάλμο προετοιμάζεται για πιθανές διαδηλώσεις και ταραχές κατά τη διάρκεια της Eurovision

cars